""

GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLER ÜZERİNE… « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:10

GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLER ÜZERİNE…

GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLER ÜZERİNE…
Son Güncelleme :

23 Aralık 2017 - 7:00

Bundan bir yıl önce “Yozgat Çalıştayı”  yapılmıştı…

Hatırladınız mı?

Kalkınma Bakanı olarak Cevdet Yılmaz ve Bekir Bozdağ katılmıştı…

* * * *

Geçen bir Oda Başkanımızı ziyarette söz bu Çalıştaydan açıldı… Oda Başkanı arkadaşım Çalıştaya katılmadıkları için bu konuda kendilerinin fazlaca eleştiri aldığını söyledi. Fakat böyle bir çalışmadan bilgilerinin olmadığını ve davet edilmediklerini söyledi.

Şaşırmadım. Çünkü aradan geçen bir yıl içinde hiçbir şey yapılmadı… Halbuki bir takım kararlar alınmış, tavsiyelerde bulunulmuştu… Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bey bu çalıştayın iki yılda bir tekrarının yapılmasını, burada alınan kararların takibi için bir komisyon kurulmasını tavsiye etmişti…

* * * *

Çalıştay üzerine kaleme aldığım bir yazıda şunları yazmıştım: “Yozgat kalkınırsa Türkiye kalkınır” diye başlayan yazımın devamında; Yozgat’ın tarihi, turizm, yer altı ve yer üstü zengin kaynaklarının üzerinde kalkınmasından başka alternatifi yok. Yozgat’ta bir kalkınma söz konusu olacaksa topyekün bir kalkınma çalışması yapılmak durumundadır.

Bakanın işaret ettiği komisyona birkaç tavsiyem olacak: Evvela İl’in bir bütün olarak masaya yatırılması gerekiyor…

* * * *

Sorgun ve Sarıkaya’nın kalkınması için neye ihtiyaç var, Akdağmadeni ve Boğazlıyan için neler yapılmalıdır. Çekerek ve Saraykent’in, eksiği ya da noksanları nelerdir. Yerköy ve Şefaatli’nin eksiği nedir. Kadışehri, Aydıncık, Çayıralan’da neler yapılırsa daha iyi olur…

Yozgat’ı bu şekilde masaya yatırmadığımız takdirde yapılan ya da yapılacak her şeyin bir tarafı mutlak surette noksan kalacaktır.

* * * *

Bahsettiğim Çalıştay üzerinden bir yıl ya da daha fazla zaman geçti, bir komisyon dahi kurulmadığı gibi gözle görülecek gibi yada elle tutulur şekilde bir ilerleme sağlanmış değil.

Halbuki Bakan Bey o zaman Doğu ve Güneydoğu illeri için planlanan Sosyal Riski Azaltma (SODES) Projesi’nden yararlanan bir ender illerden bir tanesinin Yozgat olduğunu hatırlatarak; “SODES’le Yozgat’a 5,7 milyar liralık kaynak ayırdık. Bununla birlikte bir de Su Kanalizasyon Alt Yapı (SUKAP) Projemiz var. Şuana kadar hibe desteği alan 15,4 milyar liralık 7 proje var. Bunun yanı sıra 17 milyar liralık proje bedeli hazır. Ayrıca 48 projede programda yer alıyor” demişti.

Bir soru ile sohbeti tamamlayalım; Yozgat ney’i bekliyor, bu çalışmaların devamını getirmek için atılacak adımlar belli olmasına karşın neden sorumluluk üstlenilmiyor?

  • Oda başkanlığı kazanmak için gerekli olan bütün çalışmaları kurduğu ekip ile birlikte yapmaya devam eden Aday!
  • Minik öğrencilerin düzenlenen kampanyaya verdiği destekle örnek bir davranış sergilediklerini anlatan Bürokrat!
  • Bir yıldan bu yana devam eden inşaatların tamamlanmaması yüzünden kapalı olan cadde için Belediye’ye tepki gösteren esnaf!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.