Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gümüş: “1 Nisan’a kadar ceza yok”

Murat Gümüş, son günlerde araç sahiplerini yakından ilgilendiren standart dışı plakalarla ilgili yürütülen denetimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gümüş, denetimlerin 1 Nisan tarihine kadar rehberlik amacıyla gerçekleştirileceğini belirterek sürücülerin bu süreçte bilgilendirileceğini söyledi.

Murat Gümüş, son günlerde araç sahiplerini yakından ilgilendiren standart dışı

Murat Gümüş, son günlerde araç sahiplerini yakından ilgilendiren standart dışı plakalarla ilgili yürütülen denetimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gümüş, denetimlerin 1 Nisan tarihine kadar rehberlik amacıyla gerçekleştirileceğini belirterek sürücülerin bu süreçte bilgilendirileceğini söyledi.
Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Gümüş, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirme doğrultusunda yürütülen kontrollerde sürücülere cezai işlem uygulanmayacağını ifade etti. Gümüş, bu süreçte vatandaşların mevzuata uygun plakalara geçmeleri konusunda yönlendirildiğini dile getirdi.
Denetimlerin sürücülerin mağduriyet yaşamaması amacıyla yapıldığını belirten Gümüş, “İçişleri Bakanlığımızın yaptığı son bilgilendirmeye göre standart dışı plakalarla ilgili denetimler 1 Nisan’a kadar rehberlik amacıyla gerçekleştirilecektir. Bu süreçte yapılan kontrollerde herhangi bir cezai işlem uygulanmayacak, vatandaşlarımız bilgilendirilerek mevzuata uygun plakalara geçiş konusunda yönlendirilecektir.” dedi.
Araç sahiplerine çağrıda bulunan Gümüş, ilerleyen süreçte cezai yaptırımlarla karşılaşmamak için standart dışı plakaların bir an önce yönetmeliğe uygun şekilde değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Gümüş, tüm sürücülerin trafik mevzuatına uygun hareket etmelerinin önem taşıdığını belirtti.
Sürücülerin konuya ilişkin sorularını yanıtlamak ve gerekli bilgilendirmeleri yapmak için oda olarak her zaman destek olmaya hazır olduklarını vurgulayan Gümüş, Denetim sürecinin vatandaşların bilinçlendirilmesi ve trafikte standart uygulamanın sağlanması açısından önemli olduğunu ifade etti.
/ Nazife EKİCİ

Reklamı Geç