""

Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar meydanı doldurdu « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:12

Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar meydanı doldurdu

Yozgat’ta uzun süre devam eden soğuk havanın ardından bugün hava sıcaklıklarının hissedilir derece artmasını fırsat bilen vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanını doldurarak güneşli havanın tadını çıkardı.

Güneşli havayı fırsat bilen  vatandaşlar meydanı doldurdu
Son Güncelleme :

02 Şubat 2018 - 7:00

Günlerdir devam eden soğuk havanın yerini bugün güneşli havaya bırakmasının ardından, çoğunluğunu Suriyeli mültecilerin oluşturduğu kalabalık, meydanda gezerek vaktini geçiriyor. Öğle vakti meydanda toplanan vatandaşlar ikindi namazına kadar burada gezerek sohbet ediyor, bazı vatandaşlar ise merdivenlere oturup güneşin tadını çıkarıyor.
Servet Yılmaz (62) isimli emekli vatandaş, güneşli havayı fırsat bilerek meydanda arkadaşlarıyla sohbet ettiğini söyledi. Yılmaz, “Kış ayının sonlarına geliyoruz fakat beklenilen yağışlar maalesef olmadı. Kurak ve soğuk bir kış dönemi geçiriyoruz.
Uzun zamandır ilk defa böyle güneşli havaya rastladık. Emekli olduğumuz için arkadaşlarımızla bu güzel güneşli havayı fırsat bilerek zamanımızı geçiriyoruz. İkindi namazı saatine kadar burada sohbet ediyoruz. İnşallah kışın son aylarında yağış bereketiyle gelir.”dedi.
Ahmet Akbaş’ta (65), aynı ifadeleri kullanarak, “Emekli olduğumuz için gidecek fazla bir yer yok. Arkadaşlarımızla burada toplanıyoruz, güneş altında sağa sola volta atarak, sohbet edip zaman geçiriyoruz.Bu yıl ne kar nede yağmur pek olmadı. Kar rahmet berekettir. Yağışlar olmasa yazın kuraklıktan dolayı su sıkıntısı yaşanır. Ayrıca çiftçilerimiz açısından da sıkıntılı olur. İnşallah bol berektli yağışlar bu ay ve Mart ayında olur.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.