Gürkan, engelli bireylerin görünür ve etkin olmasının önemine dikkat çekerek, eşitlik ve kapsayıcılık çağrısında bulundu.
Mesajında engelliliğin bir eksiklik değil, farklılık ve zenginlik olduğunu ifade eden Gürkan, “Toplum olarak görevimiz, engelleri kaldırmak, fırsatları çoğaltmak ve her bireyin potansiyelini gerçekleştirmesine imkân tanımaktır. Kadınlarımız, gençlerimiz ve tüm vatandaşlarımızla birlikte, erişilebilir bir yaşamı herkes için mümkün kılmalıyız” dedi.
Gürkan, sosyal yaşam, eğitim ve istihdam alanlarına da değinerek şunları kaydetti:“Engelli kardeşlerimizin sesini duyurmak, haklarını savunmak ve onları toplumun merkezine taşımak hepimizin önceliği olmalıdır. 3 Aralık, farkındalık yaratmak ve eşit fırsat bilincini güçlendirmek için bir hatırlatma günüdür. Bizler, herkesin eşit ve özgür yaşadığı bir Yozgat için çalışmaya devam edeceğiz.”
/ Haber Merkezi
