""

GÜVENLİ BÖLGE KAYSERİ-YOZGAT-SİVAS HATTI DEĞİL MİYDİ? « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:30

GÜVENLİ BÖLGE KAYSERİ-YOZGAT-SİVAS HATTI DEĞİL MİYDİ?

GÜVENLİ BÖLGE KAYSERİ-YOZGAT-SİVAS HATTI DEĞİL MİYDİ?
Son Güncelleme :

22 Eylül 2017 - 7:00

Dünya ile ilişkilerde menfaatler çatışması yaşanmaya devam ediyor…

Güçlü ülkeler istediklerini alamayınca sapıtıyorlar. Bu anlamda Türkiye’den istediklerini alamayanlar farklı uygulamalar peşine düştü…

İşte en son haber…

ABD ve Almanya şirketleri…

Türkiye’ye savunma ürünlerinde kullanılan yedek parçaları vermiyorlar. Yeni silahlarda sorun çıkarıyor…

Yaşananlara bakıldığında dikkat buyurun açıktan örtülü bir ambargo söz konusu…

Salı günü Bozok Üniversitesinin Akademik Yıl açılış programı vardı. Başbakan Yardımcısı Yozgat Milletvekilimiz Bekir Bozdağ toplantının onur konuğuydu.

Sayın Bozdağ’ın burada yaptığı konuşmayı birazdan paylaşacağım ama hazır yeri gelmişken bir hususu burada hatırlatmak isterim. Türkiye’de yerli silah sanayi için çalışmalar başlamıştı… Kayseri- Yozgat- Sivas hattı…

Yerli silah sanayi için uygun bölge olarak ilan edilmişti. Hatta ön çalışmalar yapılmıştı ama bir türlü istenilen yatırımlar gerçekleştirilemedi.

Bu konuları Sayın Bozdağ ile konuşmak isterdim ama etrafı çok kalabalık olunca eskisi gibi yaklaşılamıyor.

Sayın Bozdağ bu konuda neler anlattı, gelin birlikte okuyalım: Türkiye’nin bölgesel ve küresel güç olması konusunda üniversitelerin büyük katkısı vardır.

Bugün Türkiye savunma sanayindeki yerlileştirme oranını daha yukarılara çekebilmiş olsaydı biz daha farklı bir yerde olurduk. Son günlerde insanız hava araçları üzerinden yürütülen tartışmalara baktığınızda esasında insansız hava aracının Türk mühendislerinin eseri olmasından dolayı rahatsızlık var. Yerli olmasından dolayı rahatsızlık var. 2002’de Türkiye’nin savunma sanayideki yerlilik oranı yüzde 20’ydi bugün yüzde 65’e geldi. Biz bunu yüzde 80-85’lere kadar taşıyabiliriz. Onun için bu konuda kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin Makine Kimya Enstitüsünde silah sanayide çalışan pek çok mühendisin nasıl öldüğüne dair haberleri hep duydunuz. Ne zaman bir adım atılsa bir bakıyorsunuz bir olay oluyor. Ama çok zeki çok çalışkan, herhangi bir psikolojik sorunu olması mümkün olmayan kıymetli evlatlarımız bir bakıyorsunuz intihar etmiş. Üzerine giden oldu mu yok. Ama şimdi bütün bunların hepsinin üzerine gidiyoruz ve bu alanda çalışan herkesi hem daha iyi koruyoruz hem de her tarafı dört gözle takip ediyoruz. Türkiye’nin S-400 füzelerini almak istemesine karşı çıkıldı.

Şimdi bakın Suriye’de karışıklık var, Almanya Hollanda ve değişik NATO ülkeleri yardım ettiler, geçirdiler. Biz diyoruz ki kendimiz yapalım. Bizim paramız var. Alalım olmaz diyorlar. Siz verin sizden alalım olmaz. O zaman biz başkasından alalım gene olmaz. Biz kendimiz üretmek istiyoruz. Başkasından alalım o da olmaz. Ne yapacağız biz o zaman başımıza bir felaket geldiği zaman sizin kapınızda yalvar yakar mı olacağız. Elimizde imkanlarımız var biz kendi imkanlarımızla bu adımı atabiliriz ve atıyoruz. Savunma sanayi alanında ülkemizin güçlenmesi Türkiye’nin dünyada ve bölgede daha güçlü olmasına yol açacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.