""

Halep için un kampanyası « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:54

Halep için un kampanyası

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında açıklamalarda bulunan Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde Yozgat’ta Halep için un kampanyası başlatıldığını söyledi.

Halep için un kampanyası
Son Güncelleme :

07 Nisan 2017 - 7:00

Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, 17-22 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Yozgat’ta görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl 17-22 Nisan’da gerçekleştirileceğini söyleyerek İl Müftülüğü olarak Yozgat’ta düzenleyecekleri programlar hakkında bilgi verdi. Etkinliklerin 5 ana programda gerçekleştirileceğini söyleyen Sezik, ilk programın 17 Nisan Pazartesi günü Büyük Sinema Salonu’nda ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ konulu konferansla başlayacağını söyledi. Etkinlik kapsamında hafızlar tarafından Kuran-ı Kerim ziyafeti verileceğini aktaran Sezik, kadınlara, gençlere, çocuklara yönelik birçok etkinliğin Kutlu Doğum Haftası içerisinde gerçekleştirileceğini dile getirdi.
Ocak ayında Yozgat Müftülüğüne atanan Sezik, göreve başladığı günden itibaren İl Müftülüğü olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerden de bahsetti.
Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde ‘Halep’te İnsanlık Ölmesin’ kampanyası kapsamında Halep’teki Müslümanlar için Yozgat genelinde un yardımı başlattıklarını da hatırlatan Sezik, makbuz karşılığında nakdi yardımları kabul edeceklerini söyledi. 1 çuval un fiyatının 60 TL olduğunu söyleyen Sezik, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların kampanya için açılan TR55 0001 5001 5800 7293 6440 01 hesap numarasına yardımlarını Türk lirası olarak yatırabileceklerini hatırlattı.
Halep için un yardımlarının 20 Nisan’a kadar devam edeceğini söyleyen Sezik, Yozgat’ta hedeflerinin 7 tır un olduğunu toplanan yardımların ise Cumhuriyet Meydanı’ndan Halep’e gönderileceğini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.