""

Halil İpek Hoca Efendi, Mevlid-i Şerifte dualarla anıldı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 13:28

Halil İpek Hoca Efendi, Mevlid-i Şerifte dualarla anıldı

Yozgat’ın manevi önderlerinden, toplum hayatının yol göstericilerinden Şeyhzade Ahmet Efendi’nin talebesi Emekli Müftü Halil İpek Hocaefendi, vefatının 52’nci gününde Çapanoğlu Büyük Camide okutulan Mevled-i Şerifte dualarla anıldı.

Halil İpek Hoca Efendi, Mevlid-i  Şerifte dualarla anıldı
Son Güncelleme :

05 Ekim 2017 - 7:00

İpek ailesi, tarafından öğle namazı öncesi okutulan Mevlid-i Şerife, İpek ailesi ve yakınlarının yanı sıra, sevenleri ve Yozgat halkı büyük ilgi gösterdi. Bir asra yakındır yaşamı boyunca herkesin sevgi ve saygısını kazanan gönül insanı Halil İpek Hoca Efendi ömrünü Kur’an yolunda, ilim, irfan yolunda harcadı. Yozgat’ın manevi önderi, hak dostu, mümtaz insan Emekli Müftü Halil İpek Hoca Efendinin çocukları ve torunları tarafından Çapanoğlu Büyük Camide okutulan Mevlid-i Şerife vatandaşlar büyük ilgi göstererek camiyi doldurdu. Vatandaşlar, merhum Halil İpek Hoca Efendinin Yozgat’ın manevi değeri ışığı olduğunu belirterek, “Ağustos ayı içerisinde Yozgat’ımız büyük bir değerini kaybetti. Halil İpek Hoca Efendi’ler kolay gelmiyor ve kolay yetişmiyor. İnşallah Rabbimiz Cennetiyle muamele eyler ve Peygamber Efendimiz’e komşu eyler. ”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.