""

Halil İpek Hocaefendi dualarla anıldı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 18:18

Halil İpek Hocaefendi dualarla anıldı

Geçtiğimiz ay içerisinde ebediyete intikal eden Yozgat’ın Manevi önderlerinden Şeyhzade Ahmet Efendi’nin talebesi Halil İpek Hocaefendi, vefatının 40.gününde Şeyh Hacı Ahmet Efendi Camiinde oktulan Mevlid-i Şerifte dualarla anıldı.

Halil İpek Hocaefendi  dualarla anıldı
Son Güncelleme :

27 Eylül 2017 - 7:00

Ahmet Şevki Ergin Kültür Vakfı Başkanı ve Şeyhzade Ahmet Efendinin oğlu Dr. Ali Şakir Ergin, tarafından Şeyh Hacı Ahmet Efendi Camiinde öğle namazı öncesi okutulan Mevlid-İ Şerif’e İpek ailesisinin yanı sıra sevenleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Daha sonra Ahmet Şevki Ergin Kültür Vakfı Başkanı Dr. Ali Şakir Ergin, tarafından vatandaşlara yemek verildi.
Vakıf Başkanı Dr. Ali Şakir Ergin, yemek sonrası yaptığı konuşmada, Merhum Halil İpek Hocaefendinin büyük bir değer, büyük bir kıymet olduğunu belirterek, hatırlarının yaşatılması gerektiğini söyledi.
Ergin, “Halil İpek Hocaefendi, 90 küsur yıllık ömrünün bütün senelerini Cenab-ı Hakkın ‘oku yaradan Rabbinin adı ile oku ‘ emrine uyarak, Peygamberimiz (sav)’in, ‘İlmi beşikten mezara kadar talep ediniz’ hadisi şerifine tabi olarak, ömrünün 80 yılını Allah’ın rızasına uygun şekilde ilim tahsili, terbiyesi, tedrisi, talimi ile uğraşmış bir hocaefendidir. Kendisi küçük yaşta hıfzını tamamlamış, ulumu dininiyeyi ve arabiyeyi tamamlamış, müftülük ve vaizlik icazeti almış. Devletin müftülük dairesinde 25 seneden fazla hizmet etmiş. Yozgat’ın manevi sahasında fetva emini olarak şöhret bulmuş ve fiilen fetva emini olarak görev yapmış çok muhterem bir zattır. Yozgat insanı ile haşır, neşir olarak yaşadı.
Herkesle hüsnü kabul olarak görüştü, konuştu. Herkesin maddi, manevi problemlerine çare olmaya çalıştı. Kendisini saygıyla, rahmetle anıyoruz.”diye konuştu. Öte yandan İpek ailesi tarafından Merhum İpek Hocaefedi, vefatının 52. nci gününde Büyük Camide Mevlid-i Şerif okutularak dualarla anılacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.