Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk otobüsleri engelli vatandaşlar için yenilendi

Yozgat Belediyesi, engelli vatandaşların halk otobüslerine, akülü arabalarıyla rahatlıkla binip yolculuk yapabilmeleri için 6 adet halk otobüsüne tekerlekli sandalye aparatı taktırdı.

Yozgat Belediyesi, engelli vatandaşların halk otobüslerine, akülü arabalarıyla rahatlıkla binip

Yozgat’ta ulaşım hizmeti veren halk otobüslerinin engelli vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veremediği için 6 adet halk otobüsüne tekerlekli sandalye aparatı taktırdıklarını söyleyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, yönetmeliklere ve kanunlara uygun bir şekilde yılbaşına kadar tüm halk otobüslerinin tekerlekli sandalye aparatı ve asansörlü olacağını belirtti.
Yozgat’ta engelli sayısının fazla olduğunu ve engellilerin binebileceği bir halk otobüsünün olmadığını söyleyen İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan ise Yozgat Belediyesi’ne teşekkür ederek,”6 adet halk otobüsümüz belediyemiz tarafından yenilendi ve engelli kardeşlerimiz için ayarlandı. Artık onların da mağdur olmadan yaz kış binecekleri araçları var” dedi. Engelli vatandaşlar konuşmaların ardından tekerlekli sandalye aparatı takılan halk otobüslerine binerek şehir turu attılar.

Reklamı Geç