""

Hastalarımıza en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 20:15

Hastalarımıza en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr Mustafa Kozan, Şehir Hastanesi ailesi olarak hasta ve hasta yakınlarına en iyi şekilde sağlık hizmeti sunabilmenin gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Hastalarımıza en iyi hizmeti  sunmanın gayreti içerisindeyiz
Son Güncelleme :

26 Ekim 2021 - 18:50

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr Mustafa Kozan, Şehir Hastanesi ailesi olarak hasta ve hasta yakınlarına en iyi şekilde sağlık hizmeti sunabilmenin gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Başhekim Mustafa Kozan , 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada hasta hakları gününü kutladı.
Başhekim Kozan, “Nitelikli ve kaliteli sağlık hizmetleriyle Yozgat Şehir Hastanemizin hasta haklarına önem veren ve hastanemize sağlık hizmeti almak için başvuran herkesin verilen hizmetten genel olarak faydalanma, eşitlik ilkesi içinde hizmete ulaşma, hekim seçme ve değiştirme, bilgi isteme, mahremiyet özeni, tedaviyi reddetme ve durdurma, sağlık hizmetini güvenli bir ortamda alma, dini vecibelerini yerine getirebilme ve saygınlık görme hakları vardır.
26 Ekim Hasta Hakları Gününde hasta hakları ile temel olarak hastaların kaliteli sağlık hizmeti alma ve sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve hasta hakları konusunda farkındalığın artırılması amaçlanıyor. Hastalarımızın; Sağlık hizmetlerinden adalet ve hakkaniyet ilkeleri çerçevesinde faydalanma. Bilgi isteme. Sağlık kuruluşunu seçme ve değiştirme. Personeli tanıma, seçme ve değiştirme. Öncelik sırasının belirlenmesini isteme. Tıbbi gereklere uygun teşhis, tedavi ve bakım. Kayıtları inceleme ve kayıtların düzeltilmesini isteme. Bilgi verilmemesini isteme. Mahremiyete saygı gösterilmesi. Rıza olmaksızın tıbbi ameliyeye tabi tutulmama. Bilgilerin gizli tutulması. Tedaviyi reddetme ve durdurma. Tıbbi araştırmalarda rıza. Güvenliğin sağlanması. Dini vecibeleri yerine getirebilme ve dini hizmetlerden faydalanma. İnsani değerlere saygı gösterilmesi ve ziyaret. Refakatçi bulundurma. Müracaat, şikâyet ve dava hakları bulunmaktadır. Bu kapsamda; hastanemizde hasta ve hasta yakınlarının memnuniyet ve şikâyetleri sürekli olarak değerlendirilmektedir. Hastaların herhangi bir sorunla karşılaştıklarında Hasta Hakları Birimine başvuruda bulunabilirler.”diye konuştu./ Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.