""

Havalimanı, ikinci bir ‘Hızlı Tren Vakası’ olmasın! « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 01:17

Havalimanı, ikinci bir ‘Hızlı Tren Vakası’ olmasın!

Yozgat için yüksek öneme haiz olan bu yatırım elbette tamamlandığında sanayinin gelişmesi ve şehre daha çok yatırımcı gelmesi bakımından ulaşımda kolaylık sağlayacak bir yatırım özelliği taşımaktadır.

Havalimanı, ikinci bir ‘Hızlı Tren Vakası’ olmasın!
Son Güncelleme :

16 Ağustos 2022 - 16:30

Yozgat’ta yapılan ve yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceleyen, çalışmalar hakkında yüklenici firma yöneticilerinden aldığı güncel bilgileri kamuoyu ile paylaşan Milletvekili Yusuf Başer, evvelsi gün beraberindeki heyetle havalimanı bölgesine gitti.
Başer, burada yaptığı açıklamada; 2023 yılının ortalarında hizmete girmesi planlanan Yozgat havalimanının altyapı çalışmalarında yüzde 90’lık kısmın tamamlandığını kısa süre içerisinde üst yapı ihalesinin yapılacağını söyledi. Bu çalışmalarla beraber 2023’ün ikinci çeyreğinde (2023 Nisan-Mayıs-Haziran) havalimanının hizmete başlayacağını müjdeledi.
Havalimanları şehirler için önemli bir yatırımdır. Yozgat için yüksek öneme haiz olan bu yatırım elbette tamamlandığında sanayinin gelişmesi ve şehre daha çok yatırımcı gelmesi bakımından ulaşımda kolaylık sağlayacak bir yatırım özelliği taşımaktadır.
Yozgat il sınırları içerisinde şu anda var olan OSB’leri dikkate aldığımızda buralara yatırım yapacak iş insanlarının en çok üzerinde durduğu konunun ulaşım sorunu olduğunu düşünecek olursak, havalimanının Yozgat için ne kadar değerli bir yatırım olduğunu belirtmekte fayda vardır.
Milletvekili Yusuf Başer’in konu hakkında teknik yönden bilgiler içeren açıklamalarına tekrar dönecek olursak, Yozgat havalimanının hizmete girmesiyle buradan Yozgat başta olmak üzere sınır komşumuz birçok il yararlanacaktır.
2 milyon yolcu kapasitesi planlanarak yapılan yatırım bölgede dikkatleri Yozgat’a çekmiştir. Çorum gazetelerine bir göz attığımızda bu yatırımla Çorum’un “Yozgat’a bağlandığı” tarzında haberler çıkmıştır. Gelişen nüfus ve sanayisine rağmen henüz müstakil havalimanı bulunmayan Çorum’a kıyasla Yozgat’ın bu yatırımı almasına ve bizim hızlı trenimizin hizmete girmesi eli kulağındayken Çorum’a hızlı trenin henüz planlama aşamasında olmasına imrenilmektedir.
Başta Yozgatlının ulaşımını kolaylaştıracak olan bu yatırım, ulaşımda ve zamanda sağladığı kolaylık ve tasarrufla ilimize dair yatırımların hızlanmasına da olumlu katkı yapacaktır. Buna ilaveten gerek öğrenci tercihlerinde gerekse de nitelikli iş gücünün ilimize gelişinde hızlı trenle birlikte önemli bir sac ayağı olacaktır. Yurt dışında yaşayan hemşerilerimizin de Yozgat’a havayolu ile hızlı ulaşacak olmaları da önümüzdeki yıllarda daha fazla ziyaretçi gelmesini sağlayacaktır.
Yaklaşan seçimler öncesinde hızlı trenle beraber açılışının yapılmasını ve Yozgat’ın hizmetine sunulmasını beklediğimiz havalimanında çalışmaların yakından takip edilmesini memnuniyetle karşılıyor, ivedilikle bitirilmesi konusunda çalışmaların yoğunlaştırılmasını umuyor ve hatırlatıyoruz; Yozgat’ın ikinci bir hızlı tren vakasına sabrı da tahammülü de yoktur…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.