""

Hayvan ıslahı projesi toplantısı Yozgat’ta yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 16:14

Hayvan ıslahı projesi toplantısı Yozgat’ta yapıldı

Yozgat ve Sivas İllerinde Yürütülen ve halk elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projelerinin 2017 yılı Proje Yürütme Kurulu Toplantısı Yozgat’ta yapıldı.

Hayvan ıslahı projesi toplantısı Yozgat’ta yapıldı
Son Güncelleme :

22 Ağustos 2017 - 7:00

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi kapsamında Yozgat ve Sivas İllerindeki toplam 12 alt projenin 2017 yılı Proje Yürütme Kurulu Toplantısı Yozgat gerçekleştirildi. Proje Yürütme Kurulu TAGEM Proje Koordinatörlüğünden Dr. Serdar Yağcı Başkanlığında düzenlenen toplantıya,İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Şube müdürleri, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanları, Proje lideri ve öğretim üyeleri, Selçuk Üniversitesi Öğreim Üyesi Prof. Dr. Behiç Coşkun, Prof. Dr. Cafer Tepeli, Prof. Dr. Şeref İnal ve Doç. Dr. Mustafa Garip, Erciyes Üniversitesinden Prof. Dr. Ömer Orkun Demiral ve Cumhuriyet Üniversitesinden Doç. Dr. Yusuf Ziya Oğrak katıldı.
Proje Yürütme Kurulunda söz konusu projelerle ilgili 2017 yılı çalışmaları incelendiği ve 2011 yılında başlayan ve bugün itibariyle, Halk Elinde Akkaraman Koyunu (3 alt proje) ve Kıl Keçisi (1 alt proje) Islahı projeleri yürütüldüğü ifade edildi. Proje kapsamında toplam 24 Bin koyun ve Bin 200 baş erkek hayvan materyalinin verim kayıtlarının takip edildiği belirildi. Projelerde, toplam 127 yetiştirici bulunduğu ve bugüne kadar projeler kapsamında bulunan ve proje gerekliliklerini yerine getiren yetiştiricilere toplam 5 Milyon 623.115 TL hakediş ödemesi yapıldığı ifade edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.