""

HAYVANCILIK OSB… « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 02:25

HAYVANCILIK OSB…

HAYVANCILIK OSB…
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2017 - 7:00

Her Kurban bayramı arifesinde bu proje aklıma gelir…

Hayvancılık OSB büyük bir proje.

Hayata geçip geçmeyeceği.

Bu konu hep kafama takıldı.

İlk defa 2009’da gündeme geldi.

Tarih, 26 Nisan 2009.

Dönemin Valisi Amir Çiçek açıkladı:

“Yozgat’ın 2023 gelişim vizyonundaki hayvancılık politikası kapsamında, bu proje, proje merkezimizce yapıldı. Teknik ekiplerimiz bu projenin Yozgat’ta olabilirlik değerlendirmesini tamamladı. Çiftçilerle görüşmeler yapıldı, geçmişte yapılan ve bu gün yapılabilecek tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalar değerlendirildi. Bu proje yapılırken özellikle Yozgat’ın imkanları ve geleceği devlet planlamamızın 9. kalkınma planı doğrultusunda, tarım bakanlığımızın ve sanayi bakanlığımızın politikaları doğrultusunda uygun bir şekilde hazırlandı…”

Tarih, 25 Şubat 2010.

Yine sayın Çiçek.

“Termal yatırım yanı sıra sera ve hayvancılık il dışından yatırımcı çekiyor” dedi.

Hayvancılık OSB hakkında şunları söyledi:

“Hayvancılığın önemi son dönemde ortaya çıktı. Hayvan ve et fiyatları yükseldi. Hayvancılık yapan vatandaşlarımız daha büyük alanda hayvancılık yapmaya, hiç hayvancılık yapmayanda hayvancılık yapmak istemeye başladı. Bu nedenle Kooperatifler kuruluyor. Boğazlıyan deveci Devecipınar`da kurulu bulunan damızlık büyükbaş hayvan çiftliğimizde sertifikalı hastalıktan arınmış damızlık hayvan yetiştirilmektedir. Buradaki çiftliğimiz tam kapasiteli çalışır hale geldiğinde ilimiz ve ülkemiz açısından önemli bir duruma gelecek. Çiftliğimizin yem ihtiyacını karşılayabilmek için Boğazlıyan ve Sarıkaya ilçelerinde yem bitkisi ıslahı konusunda çalışmalar yapılarak bu çalışmaların çiftçilere örnek olmasını istiyoruz. Vatandaşımız, yapılan çalışmaları izleyip, meralarını ıslah edip, yem bitkisi üretimi yaparak, besiciliği geliştirsin, ucuz ve kaliteli hayvan ürünleri üretimi gerçekleştirsin.”

Bu arada gündeme yeni proje girdi.

Seracılık OSB…

Tarih, 4 Haziran 2010.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Yozgat’ta.

Hayvancılık OSB için destek vereceklerini ifade etti.

Daha sonra ne oldu.

Sahi ne oldu?

Ortada bir şey henüz yok.

Ancak 2009’dan bu yana halen Hayvancılık OSB’yi konuşuyoruz.

Yıl, 2012.

Günlerden 9 Ekim Salı.

Vali Yazıcı TSO’ya iadeyi ziyarette bulundu.

TSO Başkanı Özışık yıllardır hayata geçmeyen projelerin üzerinden kısaca geçti.

Hayvancılık OSB.

(Hiçbir açıklama yok. Anlayacağınız gibi..)

Sadece “yapılamayanlar” arasında adı vardı…

Yıl, 2016

Hayvancılık OSB yerine Modern Hayvan Pazarı tesisleri yapılmasına karar verildi.

İster kabul edin, ister etmeyin, fikrinizi soran da yok zaten. Bu konuda çalışmalar başladı. Vali Kemal Yurtnaç, daha önce görev yaptığı Denizli ilinde birlikte gittiği ekip ile ön inceleme çalışmalarında bulundu.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.