""

Hedef altın madalya « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 05:43

Hedef altın madalya

Japonya’nın başkenti Tokyo’da devam eden ve COVID-19 pandemisi nedeniyle bir yıl geç başlayan 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda güreş dalında olimpiyat programı belli oldu.

Hedef altın madalya
Son Güncelleme :

27 Temmuz 2021 - 17:43

Güreş Milli takımında yer alan Yozgatlı hemşerimiz Rıza Kayaalp’in de ne zaman mindere çıkacağı belli oldu. Kayaalp, 1 Ağustos Pazar günü Türkiye saati ile 05:00’da Makuhari Messe Hall A salonunda ilk maçına çıkacak. Grekoromen stilde 130 kilo da mücadele edecek olan Rıza Kayaalp, son 16 turundaki ilk maçında mindere 1 Ağustos Pazar günü sabah 05:00’da çıkacak.

Grekoromen güreşte 10 Avrupa şampiyonluğu ile kırılması güç bir rekora imza atan Rıza Kayaalp, kariyerinde tek eksik madalyanın olimpiyat altın madalyası olduğunu belirterek, “Tek hedefim Tokyo’dan altın madalya ile dönmek” dedi.

Tokyo 2020 Olimpiyatları’na hazırlıklarını sürdüren milli güreşçi Rıza Kayaalp, olimpiyatlar öncesi açıklamalarda bulundu. Kayaalp, “Son hazırlık kampındayız. Artık son yüklenmeleri yapıyoruz. Formumuzu zirveye çıkarmaya çalışıyoruz. En güçlü şekilde Tokyo Olimpiyatları’na gitmek için son çalışmalarımızı yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

“TEK DÜŞÜNCEM ALTIN MADALYA ALMAK”

Pandemi nedeniyle Olimpiyatların ertelenmesine değinen Rıza Kayaalp, “Geçen sene bazı sakatlıklarım vardı. Olimpiyatların ertelenmesiyle onlar iyileşmiş oldu. Şu an sakatlığım yok. Bomba gibi hazır bir şekilde Tokyo’ya gideceğiz. Benim almadığım tek madalya olimpiyat altın madalyası. Onu kazanmak en büyük amacım. Eğer kazanırsam benim için büyük bir başarı olacak. Tek düşüncem altın madalya almak. Sonrasında ise bir kaç yıl daha güreşe devam edeceğim. 20 yılı aşkın bir süredir güreşiyorum. Bu ağır sporu bu kadar yapmak kolay değil” şeklinde konuştu.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/puandurumu.php on line 19