""

Hedef yeniden 10 bin kişi istihdam…! « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 12:14

Hedef yeniden 10 bin kişi istihdam…!

Hedef yeniden 10 bin kişi istihdam…!
Son Güncelleme :

19 Nisan 2021 - 17:53

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik’in oldukça teferruatlı bir açıklaması Cuma günü gazetelerin en ön sayfasında çıktı…

Yozgat’ın genel durumunu ortaya koyan bu açıklamanın birçok dikkat çeken bölümü bulunduğunu öncelikle belirtmem gerekiyor…

Bu açıklamanın gazetelerde çıkmasının ardından sosyal medyada olumlu, olumsuz bir takım açıklamalar dikkatimi çekti…

Başkan Çelik’in açıklamalarını okurken, Yozgat Organize Sanayi Bölgesinin ilk kurulduğu ve daha sonra 4325 Sayılı teşvik yasası kapsamında çok sayıda fabrikanın faaliyete geçtiği yılları hatırladım…

1990’lı yılların ortalarından başlayıp, 2 binli yılların başına kadar devam eden 8-10 yıllık süreçte Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde çok sayıda fabrika ve 10 bin civarında çalışan işçi olduğunu unutmadık.

* * * *

Yimpaş’a bağlı tek bir tekstil fabrikasında 3 bin 4 bin kapasite ile çalışan işçi evine ekmek götürmekteydi…

Diğer tekstil fabrikaları,

Mobilya imalat fabrikaları,

Kazan üretimi yapan fabrikalar,

Medikal ürünler imalat yapan fabrikalar,

Çok önemli markalara çeşitli giyim kuşam üretimi yapan fabrikaları da unutmamak gerekiyor…

Dolayısı ile bugün Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde gözden uzak, gönülden uzak bir şekilde 3-5 fabrika faaliyet gösteriyorsa, bu fabrikaların yine bir kısmının mazisi eskilere dayanmaktadır.

* * * *

Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde gerektiği gibi gelişmenin ve kalkınmanın yaşanması için öncelikle bölgenin alt yapı sorunlarının giderilmesi şarttır.

Sanayi Bölgesi içerisindeki bütün yolların geçmiş yıllarda yapılan kilit parke taş ile döşemesinin ardından ciddi manada bir iyileştirme yapılmadığı uzaktan bakıldığında açıkça görülmektedir.

Başka şehirlerdeki Organize Sanayi Bölgeleri ile Yozgat OSB’yi mukayese ettiğimizde aradaki farkı çok rahat bir şekilde görmek mümkündür.

* * * *

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik’in iyi niyetli olarak yapmış olduğu açıklamalarına aynen katılıyorum.

Lakin Yozgat Organize Sanayi Bölgesinin yeniden gelişmesi, kalkınması için Yozgat Siyasetçisinin, Bürokrasinin, Sivil Toplum örgütlerinin ve halk deyimi ile kanat önderlerinin bir eli ve ayağı Yozgat Organize Sanayi bölgesi üzerinde durmalıdır.

Fabrika sahipleri ve yöneticileri ile sürekli istişare halinde olmak gerekiyor. Bu insanlarla sürekli iletişim kurarak, hem sorunları çözmek lazım hem de nelere ihtiyaç duyulduğunu bilmek gerekiyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.