Yaklaşan seçimler öncesi tekrar dikkat çekmek ihtiyaç oldu. Aynı konuda daha önce de hatırlatmalarım olmuştu.
Şimdilerde en revaçta olan Bozok ve Boğazlıyan Fuat Oktay OSB bölgeleri. Her şey bu iki bölge için adeta seferber edilmektedir.
Dolayısı ile unutulmasın, akılda ve hatırda kalsın diye tekrar yazayım istedim…
Yozgat Organize Sanayi Bölgesinin ilk kurulduğu ve daha sonra 4325 Sayılı teşvik yasası kapsamında çok sayıda fabrikanın faaliyete geçtiği yıllar…
1990’lı yılların ortalarından başlayıp, 2 binli yılların başına kadar devam eden 8-10 yıllık süreçte Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde çok sayıda fabrika ve 10 bin civarında çalışan işçi olduğunu unutmadık.
Yimpaş’a bağlı tek bir tekstil fabrikasında 3 bin 4 bin kapasite ile çalışan işçi evine ekmek götürmekteydi…
Diğer tekstil fabrikaları,
Mobilya imalat fabrikaları,
Kazan üretimi yapan fabrikalar,
Medikal ürünler imalat yapan fabrikalar,
Çok önemli markalara çeşitli giyim kuşam üretimi yapan fabrikaları da unutmamak gerekiyor…
Dolayısı ile bugün Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde gözden uzak, gönülden uzak bir şekilde 15-20 fabrika faaliyet gösteriyorsa, bu fabrikaların yine bir kısmının mazisi eskilere dayanmaktadır.
Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde gerektiği gibi gelişmenin ve kalkınmanın yaşanması için öncelikle bölgenin alt yapı daha da iyileştirilmesi şarttır. Ayrıca yıllardır tamamlanamayan cami inşaatının biran önce bitmesi gerekiyor.
Sanayi Bölgesi içerisindeki bütün yolların geçmiş yıllarda yapılan kilit parke taş ile döşemesinin ardından ciddi manada bir iyileştirme yapılmadığı uzaktan bakıldığında açıkça görülmektedir.
Başka şehirlerdeki Organize Sanayi Bölgeleri ile Yozgat OSB’yi mukayese ettiğimizde aradaki farkı çok rahat bir şekilde görmek mümkündür.
Bu bağlamda Yozgat Organize Sanayi Bölgesinin daha da gelişmesi, kalkınması ve istihdamın artması için yeni yatırım ve yatırımcılar yönünden cazibe merkezine dönüştürmek mümkündür.
Yozgat Siyasetçisinin, Bürokrasinin, Sivil Toplum örgütlerinin ve halk deyimi ile kanat önderlerinin bir eli ve ayağı Yozgat Organize Sanayi bölgesi üzerinde durmalıdır.
Fabrika sahipleri ve yöneticileri ile sürekli istişare halinde olmak gerekiyor. Bu insanlarla sürekli iletişim kurarak hem sorunları çözmek lazım hem de nelere ihtiyaç duyulduğunu bilmek gerekiyor.
Sonuç olarak genel seçimler sonrası siyasette bir takım değişimler yaşandı. Benzer durum çıkan kararnalerle bürokrasi de kendini gösterdi. Devletin temsil makamında da bir değişiklik olduğuna göre Yozgat’ın yeni dönemde daha akılcı ve ortak akıl çerçevesinde çalışmalara ihtiyacı vardır.