""

Helallik istemek..! « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 04:14

Helallik istemek..!

Helallik istemek..!
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2021 - 17:34

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, akılda kalan meşhur konuşmalarına bir yenisini daha ekledi..!

“…Her türlü yardım ve desteklerimize karşın vatandaşlarımız, işi-gücü sıkıntıya düşen esnaflarımız haklarını helal etsinler bana” dedi.

Bir insanın; makam, mevki ne olursa olsun hizmet ettiği ya da hizmetinde bulunduğu insanlardan Helallik istemesi son derece normal ve doğal bir durumdur.

Dolayısı ile Cumhurbaşkanını bu kadar yüksek makamlara taşıyan unsurların en başında da ortaya koymuş olduğu hasletlerden birisi de bu davranışı diye düşünüyorum.

Bu açıklamanın gündeme gelmesi üzerine Yozgatlıların dikkatimi çeken sosyal medya hesaplarına baktığımızda haklarını sonuna kadar helal ettikleri görülmektedir.

* * * *

Bugün bir yıldan fazla bir zamandır dünya genelinde yeryüzünde yaşan insanlık zor bir süreçten geçmektedir.

Bu durumda malum sorunlar ve sıkıntılardan Yozgatlılarda payına düşeni kabul etmese de almakla mükellef oldu.

Sisteme göre, topluma hizmet etmekle kurulan hükümetler, bu durumda vatandaşın içinde bulunduğu sorun ve sıkıntıları en aza indirgemek amacıyla bir dizi yardım ve destekler vermektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, yönetimin başındaki hükümet, kimine göre elinden gelen yardım ve desteği verirken, kimine göre de, bu yardımlar ve destekler maalesef yetersiz kaldığı savunulmaktadır.

* * * *

Dolayısı ile belli ki vatandaşın bir yıldan fazla bir zamandır yaşadığı sorun ve sıkıntılar hafifletilmesi bakımından verilen desteklerin yetersiz kaldığı anlaşılmış olacak ki; Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan toplum tarafından dikkat çeken o konuşmasında vatandaşlardan helallik istedi.

Maalesef sıkıntı büyük, daha da büyümeye devam ediyor. Devlet, hükümet vatandaşa yardımcı olmaya çalıştı, çalışıyor. İş kaybı, gelir kaybı ve borcunu ödeyemeyen esnafa yardımlar yapıldı, yapılmaya devam ediyor.

* * * *

Ancak bir öncede söylediğim gibi sıkıntı o kadar büyük, büyümeye devam ediyor ki; yardımın miktarı ne olursa olsun vatandaşa, esnafa ne kadar destek verilirse verilsin, böyle bir durumda yaşanan sorunların bir günde ya da bir yılda çözüleceği pek mümkün görünmemektedir.

Bu durumda yaşanan her ne olursa olsun ortada karşılıklı olarak bir samimiyet ve iyi niyet söz konusu ise, helallik vermekte bir sakınca olmadığını düşünüyorum.

Ancak şunu da söylemek isterim ki; halen hiçbir şey yokmuş gibi konuşmak, üst makamlara her şey güllük gülistanlıkmış gibi olan biteni aktarmak söz konusu olunca bu durumda ortada bir sorun vardır diye düşünüyorum.

Çünkü bütün yaşananlara rağmen vatandaşın gündemi ile hükümetin gündemi arasında halen farklılıklar bulunmaktadır.

 

  • Dünya Hemşireler gününde sağlık çalışanlarının hükümetten sevindirici, müjdeli bir haber beklediğini belirten Sendika Başkanı!
  • Sosyal Medya üzerinde karşılıklı bir takım iddialara dayalı açıklamalar yapan CHP’li Belediye Başkanı ile Ak Partili İl Genel Meclisi üyesi!
  • Ticaret ve esnaflığın dışında resim ve sanatsal bir tarafının olduğunu evinin bahçe duvarına yaptığı çalışma ile sergileyen Hemşehrimiz!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.