""

Hem sanatını icra ediyor hem evinin geçimini sağlıyor « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 03:01

Hem sanatını icra ediyor hem evinin geçimini sağlıyor

Yozgat’ta def sanatçısı Ersin Yaylı(34) isimli vatandaş, şehrin işlek caddelerinde yada alt geçitlerde def çalarak seslendirdiği ilahilerle kendi mesleğini icra ediyor, topladığı bahşişlerle de evinin geçimini sağlıyor.

Hem sanatını icra ediyor  hem evinin geçimini sağlıyor
Son Güncelleme :

28 Eylül 2017 - 7:00

4 yıl önce çalıştığı iş yerinden epilepsi hastası eşine bakmak için ayrılmak zorunda kaldığını anlatan Ersin Yaylı, o günden bu yana def çalıp ilahi söyleyerek kendi mesleğini icra ediyor. Yaz kış sürekli kendi sanatı üzerine çalıştığını kaydeden Yaylı, “Eskiden vatandaşlarımız beni görünce şaşırırlardı, şimdilerde ise alıştılar ve söylediğim ilahilere eşlik edenler bile oluyor. İşimi seviyorum. Sokak müzisyenliği genelde metropollerde ve büyük şehirlerde görmek mümkün. Ama Yozgat’ta belki de ilk defa ben yapıyorum. Beni defle ilahi söylerken gören vatandaşlar önce durup biraz izliyor. Acaba mülteci mi diye merakla dinledikten sonra bahşiş veriyor. Allah’a şükür sağlığım yerinde dilenmiyorum ve yanlış bir şey de yapmıyorum sadece eşim ve çocuğumun geçimini sağlama adına kendi sanatımı icra ediyorum.
Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Müzisyenlik konusunda oldukça iddialı olduğunu belirten Yaylı, bir albüm çıkarmak istediğini bu yönde de çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.