""

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPARSA… « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 05:38

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPARSA…

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPARSA…
Son Güncelleme :

21 Haziran 2017 - 7:00

 

Yozgat’ın sosyal, kültürel, ekonomik ve daha buna benzer alanlar da gelişmesinin, kalkınmasının ya da bu hasletlerden uzak kalmasının temelinde burada yaşayan herkesin pay sahibi olduğunu öncelikle belirtmek isterim.

Bugün burada yaşıyor ve Yozgat’ı konuşuyorsak, herkesin azda olsa kendi kendine özeleştiri yaparak, yelpazeyi geniş tutmasında fayda olacaktır.

Çünkü bu kentin insanları olarak etrafımızı göz hapsine almayı akıl etmemekle kural tanımazlığımız ve üstüne üstlük çevre illeri görmezden gelmez halimiz her defasında yaptığımız hataların en başında geliyor…

 Ne demek istediğimi yukarıda saydıklarımı dikkate alarak an itibariyle Yozgat’ı göz önüne getirdiğimizde anlayacaksınız.

Bu hatanın karşılığı daha açık bir ifade ile Yozgat’ın bugün geldiği noktadır. Bu noktada suçumuzu bastırmak adına kimilerimiz çok göç vermesiyle ilişkilendiririz, kimilerimizde sebebini suç bastırmaya bağlarız.

 Halbuki orta yol bir çivinin başına birlikte vurmaktan geçtiğini bildiğimiz halde bizim bu yeteneksizliğimizi burada da hep beraber sergiledik.

Ortaya çıkan bu zafiyeti kimi zaman kendimizden olan siyasetçilerimiz, kimi zaman da atanmışlar ve bürokratlar fevkalade iyi kullandılar.

Bir seçim söz konusu olduğunda herkes kafasına göre bir projeyle vatandaşın karşısına çıkarken, hiçbirimiz bu projenin Yozgat’a uygun olup olmadığını tartışmayı dahi akıl edemiyoruz.

Çünkü seçmene anlatılan projelerin olur/olmazlığı üzerinde durmak bir kimsenin aklının ucundan dahi geçmesine fırsat dahi verilmez.

Doğu, Batı, Güney ve Kuzeyimizdeki illeri dikkatle incelediğinizde kalkınmalarını sağlayan farklı türlerde lokomotiflerini güçlendiren ortak noktalarının birlik ve beraberlik duygusundan kaynaklandığını hemen unutuveriyoruz.

Halbuki Yozgat’ın herhangi bir projeye ihtiyacı yok. Bu kentin acilen haset ve fesat işlerini terk edip, birlik ve beraberlik duygusunu yaşatacak insanlara, liderlere ve yöneticilere ihtiyaç var.

Seçim zamanı yaptıkları olumsuz propagandaları, seçim sonrası bir tarafa bırakan iller, hedeflerine daha kolay ulaştıkları birçok örneklerle karşımızda durmaktadır.

Peki, bizde durum aynı mı? Cevap Tabiî ki değil. Bizde elinizi nereye atsanız veya bir yerden tutmaya niyet etseniz maalesef elimizde kalmaktadır.

Klasik bir ifadeyle bütün bu yaşanan olumsuzlukların sebebini elbette STK’lara bağlamayacağım bir bütünlük içinde olaya bakılması gerekiyor, buradan baktığımda ise maalesef bu konuda hepimiz suçluyuz.

Yozgat’ın geldiği noktaya bakıldığında bu kenti siyasi olarak temsil edenlerle birlikte seçilmelerine vesile olanlar olarak ne büyük vebal altında olduğumuzu bir kez hatırlamamıza vesile olsun istedim bu satırlar.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.