Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Herkesi zorlayan o şart kaldırıldı

Motosiklet Endüstrisi Derneği Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilmelerine yönelik yeni düzenlemenin yakında yürürlüğe gireceğini duyurdu. Öztürk, bu düzenleme ile birlikte sürücülerin uygulamalı direksiyon eğitimi almalarının zorunlu olacağını belirtti.

Motosiklet Endüstrisi Derneği Genel

Yeni düzenlemenin amacı, motosiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve şehir içi trafiğin rahatlamasına katkı sağlamak olarak belirtiliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılacak değişiklikle B sınıfı ehliyet sahipleri, direksiyon eğitimi aldıktan sonra 125 cc’ye kadar motosiklet kullanabilecekler.
Mevcut mevzuata göre, B sınıfı ehliyet sahipleri yalnızca 50 cc motor hacmine sahip motosikletleri kullanabiliyor. 50 cc’nin üzerindeki motosikletler için ise ayrı bir motosiklet ehliyeti almak gerekiyor. Ancak, yeni düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilmesi mümkün olacak.
Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, düzenlemenin hızla hayata geçirileceğini belirtti ve sürücülerin 125 cc motosikletleri kullanabilmeleri için gerekli uygulamalı direksiyon eğitimini almalarının zorunlu olacağını vurguladı. Bu değişiklik, motosiklet kullanımını daha erişilebilir hale getirecek ve trafik hareketliliğini artırmayı hedefliyor.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın işbirliği içinde çalıştığını belirtti. Bakan Yerlikaya, motosiklet kazalarının artış gösterdiğini ve bu nedenle B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc altındaki motosikletleri kullanabilmeleri için eğitim almalarının şart olduğunu ifade etti./Haber Merkezi

Reklamı Geç