""

Heykellere ortak tepki « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 22:09

Heykellere ortak tepki

Sorgun’da vatandaşlar Atatürk Bulvarı girişine dikilen heykellerin hiçbir şekilde ilçenin tanıtımına katkıda bulunmadığını belirterek, “Bizler Sorgun’a yakışır bir çalışma olsa idi bundan mutluluk duyardık. Bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz.” dediler.

Heykellere ortak tepki
Son Güncelleme :

11 Ağustos 2022 - 14:31

Sorgun’da vatandaşlar Atatürk Bulvarı girişine dikilen heykellerin hiçbir şekilde ilçenin tanıtımına katkıda bulunmadığını belirterek, “Bizler Sorgun’a yakışır bir çalışma olsa idi bundan mutluluk duyardık. Bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz.” dediler.

Siyasi Parti temsilcileri de yaptıkları açıklamalarda dikilen heykelin ilçeye yakışmadığını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Sorgun İlçe Başkanı Süleyman Ünalmış yaptığı açıklamada Atatürk Bulvarı girişine dikilen heykellere tepkisini şöyle dile getirdi: “Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partili veya diğer partilere mensup kişiler başkanın özelinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy verdiler. Bu heykeli Sorgun’a dikerek diğer partilerin vatandaşlarını yok sayan bir belediye anlayışını kabul etmiyoruz. Kaldı ki Türkiye’nin hiç bir yerinde bu heykellerin bir başka örneği yok. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her kesimin düşüncelerine saygı duyulup, her kesimi kucaklayıcı bir anlayışın hem Sorgun’da hem ülke genelinde egemen olmasını arzu ediyoruz.”

Yeniden Refah Partisi Sorgun İlçe Başkanı Hasan Çelik, Sorgun’umuzu heykel şehri haline getirmek isteyenlere dur diyeceğimizin sözünü vererek bizler Yeniden Refah Partisi olarak yola çıkarken doğrunun yanında yanlışın karşısında durarak yola çıkmayı kendimize prensip edindik. İlçe Başkanı Çelik, “ Sorgun Belediyesi’nin doğru yapmış olduğu çalışmalara destek verdik. Yalnız görülüyor ki Sorgun ilçemize yakışmayacak, insanları kutuplaştırıcı, ötekileştirici siyasi figürlerin Atatürk Bulvarına yerleştirilmesi hem vicdani olarak, hem de Sorgun halkından toplanan vergilerin bu şekilde gereksiz heykellerin yapımına harcanması kabul edilebilir bir davranış değildir. Sorgun’da her partiye mensup insanlar yaşamaktadır. Bu yapılan siyasi parti figür heykelleri diğer partilere gönül vermiş insanlarımızın, ayrıca adalet mekanizmasının hiçe sayılarak Sorgun Belediyesinin yapmış olduğu bu heykellerin kaldırılması için  Yeniden Refah Partisi olarak Sorgun’unumuzu  heykel şehri haline getirmek isteyenlere dur diyeceğiz.” dedi.

Saadet Partisi Sorgun İlçe Başkanı Mustafa Salman, bilindiği üzere İlçemize 2 adet heykel yapıldı. Salman, “Öncelikle bizler Saadet partisi olarak İsrafın ve inancımıza aykırı olan her şeyin karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz.  İktidar sahipleri ve ona gönül verenler yıllardır heykelleri ve heykelci zihniyetleri eleştirip kınıyordu. Eleştirdiğiniz ne varsa ona dönüşmeyiniz. Yanlış herkes için yanlıştır. Kamuoyunda görüyoruz ki, Allah razı olsun insanlar bu durumu sorguluyor ve tepkisini ortaya koyuyor. Bizlerde Saadet Partisi Sorgun İlçe Başkanlığı olarak bu durumdan duyduğumuz rahatsızlığı ifade etmek durumundayız. Çünkü bizler, bizimle aynı düşüncede olmadıkları için  karşı çıkmıyoruz. 2018 yılında Partimizin ve Millî Görüş Hareketinin Kurucu Lideri Necmettin Erbakan Hocamızın Tekirdağ’da bir parka Heykeli yapılınca en sert tepkiyi yine biz  gösterip, bu yanlıştan dönülüp  kaldırılması için mücadele etmiştik. Bugün Sorgunumuz’a da yapılan faydasız ve israf niteliğinde olan bu eserlere karşı olduğumuzu, ne inancımıza, ne Sorgunumuza yakışmadığını ifade istiyoruz.” diye konuştu.

İyi Parti Sorgun İlçe Başkanı Fatih Sungur, belediye tarafından yaptırılan heykelleri “talihsizlik” olarak nitelendirilerek siyasetin kutuplaştırıcı değil birleştirici bir araç olarak kullanılması gerektiğini söyledi. Sorgun İlçe Başkanı Sungur yaptığı açıklamada, “Siyasetçiler, siyasetin bir araç olduğunu unutmamalıdır. İlçemize yapılan heykeller toplumu kutuplaştırarak fayda değil zarar getirir. Makama oturan kişiler daha hassas düşünerek, daha tarafsız olmalıdır. “Biz böyle düşünüyoruz” sizde böyle düşünmek zorundasınız anlayışı çok yanlış bir anlayıştır. Bu vahim tablonun bir diğer yönü de ekonomik olarak düşünülmelidir. Ülkemizin kaynakları bu türde bir siyasi semboller içeren heykellere değil toplumu birleştirici topluma daha faydalı hizmetlerde kullanılmalıydı. Bu heykellerin yapımını doğru bulmadığımızı İyi Parti olarak sizlerin aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıyoruz.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.