""

Hızlı Tren Çalışma Raporu – 1 « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:43

Hızlı Tren Çalışma Raporu – 1

Hızlı Tren Çalışma Raporu – 1
Son Güncelleme :

23 Eylül 2021 - 18:21

Yüksek Hızlı Tren demir yolu ulaşımı sistemleri ağı ülkemizde günden güne artması günlük hayatı kolaylaştırmak bakımından son derece önemli bir yatırımdır.
Böylesine önemli yatırımlar hayatı kolaylaştıracağı gibi şehirlerin gelişim ve kalkınma yönünden de lokomotif bir güçtür.
Ankara-Sivas arasında yapımı tamamlanmak üzere olan yakın gelecekte hizmet vermeye başlayacak Yüksek Hızlı Tren demir yolu güzergâhında yer alan bölgelerinde zamanla gelişmesi ve kalkınması bu yatırım sayesinde hız kazanacaktır.
Yüksek Hızlı Tren demir yolu yatırımını bu ve benzer yönleri ile değerlendirdiğimizde Yozgat’ında şanslı bir şehir olduğunu söylemek mümkündür.
Ancak Yozgat’ın bu yatırıma ne kadar hazır olup olmadığı konusuna kaleme aldığım yazılarım arasında daha önce de yer vermiştim.
Bu endişelerimizi dikkate alan ve destekleyen Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası “Hızlı Tren Çalışma Raporu Eylül 2021” başlığı ile bir rapor hazırladı.
TSO Başkanı Sinan Çelik, hazırlanan bu raporu siyasi parti başkanlarını bizzat ziyaret ederek, elden teslim ederek, çalışmaya fikir ve düşünceleri ile katkı sunmalarını istedi.
Bu durumu Yozgat adına olumlu ve yerinde yapılan bir çalışma ve gelişme olarak değerlendirdiğimi öncelikle ifade edeyim.
Raporu sayfa sayfa inceledim (!) Eksik ve noksanları olabilir geçte olsa bu çalışma bir başlangıç niteliği taşıması bakımından önemlidir.
Ancak raporu incelerken, (Yozgat için neyin doğru neyin yanlış olacağını az ya da çok öngörebiliyoruz) aklıma Yozgat Şehir Stadı projesi geldi. Benzer bir çalışmanın keşke bugün aynı yerine yapılmakta ısrar edilen Yozgat Şehir Stadı projesi hazırlanırken de yapılarak, doğru yere yapılması sağlanmış olsaydı diye düşündüm.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.