""

Hızlı Tren Temmuz’da Havalimanı 2022’de hizmet verecek « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 04:38

Hızlı Tren Temmuz’da Havalimanı 2022’de hizmet verecek

Hızlı Tren Temmuz’da Havalimanı 2022’de hizmet verecek
Son Güncelleme :

06 Haziran 2021 - 13:01

Yozgat, hafta sonu önemli iki Devlet Adamını misafir etti. Bu arada şöyle bir küçük detay vereyim. Yozgat Belediyesi ekipleri, şehrin güzel görünmesini sağlamak için bir gün önce kaldırım ve yol çalışmalarına hız verdi. Yaya geçişleri renkli çizgilerle yeniden belirlendi.

Gelelim asıl konumuza Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşerimiz Sayın Fuat Oktay, Ulaştırma ve Alt Yapıdan sorumlu Bakan Sayın Adil Karaismailoğlu, Yozgat’ın gelişmesini ve kalkınmasını yakından ilgilendiren, şehrin ekonomisine önemli katkı sunması beklenen Yüksek Hızlı Tren ve Havalimanı yatırımların son durumunu yerinde görüp incelemelerde bulundular.

* * * *

Kentimiz için bu önemli yatırımların ne zaman hizmete gireceği yeniden açıklandı…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşerimiz Sayın Fuat Oktay, Ulaştırma ve Alt Yapıdan Sorumlu Bakan Sayın Adil Karaismailoğlu Ankara’dan hareket eden Yüksek Hızlı Tren ile önce Sorgun ilçemize geldi. Burada protokol ve vatandaşlar tarafından karşılan Devlet adamları ilçede bir dizi incelemede bulundular.

Burada aklımıza şöyle bir soru gelebilir…

Sayın Oktay ve Sayın Karaismailoğlu, Ankara’dan hareket eden Yüksek Hızlı Tren ile Yozgat Merkezdeki Divanlı köyü ana istasyonunda durmak yerine direkt olarak Sorgun istasyonu tercih etti!…

Bu konuyu başka bir yazı konusu olarak ele almak daha doğru olacaktır.

* * * *

Dolayısı ile bugün burada önemli olan Yüksek Hızlı Tren ve Havalimanı yatırımlarının Yozgat için öneminden bahsetmek en doğrusu olacaktır.

Bilindiği üzere Yüksek Hızlı Tren projesinin üzerinden uzun yıllar geçti. Bu yatırımın ne zaman hizmete gireceği konusunda birden fazla tarih verildi.

Yüksek Hızlı Tren esasında şuanda Yozgat ve bölge halkına hizmet verir bir durumda olması gerekiyordu. Kimi zaman proje değişiklikleri, kimi zaman da benzer sorunlar sebebiyle bir türlü hizmete sunulamadı.

* * * *

Ulaştırma ve Alt Yapıdan Sorumlu Bakan Sayın Adil Karaismailoğlu, bu konuya açıklık getiren bir açıklamada bulundu…

Bu açıklamanın mealen özeti şöyle; Yozgat ve Sivas bölgesindeki alt yapı ve üst yapılar tamamlandı. Elmadağ bölgesindeki çalışmalar hızla devam ediyor. Yozgat halkı hiç merak etmesin Yüksek Hızlı Tren seferlerini Temmuz 2021 tarihinde başlatacağız.

Böylelikle Sivas-Ankara arası önce 4 saat sürecek daha sonra bu süre 2 saate kadar düşecektir. Tabi bu arada Yozgat-Ankara arası da oldukça kısa bir saatte geliş-gidişler olacaktır.

* * * *

Yozgat Havalimanı projesine baktığımızda ise, bu konuda da Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşerimiz Sayın Fuat Oktay, yaptığı açıklama sırasında projenin 2022 yılında tamamlanarak, hizmet vermeye başladığını açıkladı.

Son cümle olarak şunu ifade etmek isterim; Allah için her iki yatırımda Yozgat için çok kıymetli ve çok değerlidir. Ancak Yozgat sosyo-ekonomik yönlerden baktığımızda alt yapı ve üst yapı olarak bu hizmetlerden yararlanmaya hazır mı?

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.