""

Huzurevi sakinleri bocce turnuvası ile stres attı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:39

Huzurevi sakinleri bocce turnuvası ile stres attı

Yozgat’ta huzurevleri arasında bocce turnuvası düzenlendi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen turnuvaya Sivas, Amasya ve Kırşehir huzurevleri katıldı. 28 yaşlı sporcunun mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu.

Huzurevi sakinleri bocce  turnuvası ile stres attı
Son Güncelleme :

09 Ekim 2017 - 7:00

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Dünya yaşlılar günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
Neşeli, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü vazifesini gördüğünü, kültürümüzü geleceğe taşıdıklarını belirtti.
4 farklı huzurevinin katılacağı bocce turnuvası düzenlediklerini dile getiren Abdullah Neşeli, turnuvaya Sivas, Kırşehir ve Amasya illerinin katıldığını ifade etti.
Neşeli, “Yaşlıların sadece kurumsal bakımda, beslenmeleri ve sağlıklarının takip edilmesi değil. Yaşlıların aynı zamanda bir çok etkinliklere katılabildikleri mutlu zaman geçirebilmelerine sağlamak. Burada açılışını yapmış olduğumuz bocce sahası bütün Yozgatlılara açıktır. Dileyen gelip burada bocce sporunu yapabilir.
Bu etkinlikler ile kurumlar arası kaynaşmayı da sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Abdullah Neşeli, ” Başka illerden gelen yaşlılar bizim ilimizi tanıyacaklar. Şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini gezdireceğiz. Yöresel lezzetlerini tattıracağız. Güzel dostluklar kuracaklar” diye konuştu.
Neşeli ayrıca, yaşlılara Sorgun ilçesinde bulunan kaplıcalara da götüreceklerini sözlerine ekledi.
Alparslan Türkeş Huzurevinde kalan 80 yaşındaki Mehmet Güven, “Huzurevine gelen yaşlıların sadece yemeği verilir. Bazı ihtiyaçları temin edilir. Bir çok etkinliği bizlere sunuyorlar. Faaliyetlere ortak oluyorlar. Bizleri mutlu etmek için çırpınıyorlar. Tabi bundan da mutluluk duyuluyor. Bocce ile yeni tanışıyoruz. Yaşlıların yapabileceği bir oyun. Sevilecek bir oyun. Yaşlı kimseler başından geçenleri unutmaz. Boş kaldığı zaman kendisini üzen olayları hatırlar. Ama böyle şeyler unutturur ve hayata başlatır” dedi.
Amasya Suluova Huzurevinde kalan Ali Osman Çökellev de, bocce sporu ile üç yıl önce tanıştığını söyledi.
Çökellev, “Bocce oyunu bize çok şeyler kazandırdı. Bu oyun ile birlikte yeni yerler gördük, yeni dostlar kazandırdı. Ben bu oyunun benzerini çocukluğumda aşık olarak oynardık. O aklımıza geldi” diye konuştu.
Sivas Huzurevinde kalan Halit Nazik, iki buçuk yıldır bocce oyununu oynadığını kaydetti.
Nazik, “Bocce oyunu bizim için çok iyi bir oyun. Hareket ederek spor yapmamızı sağlıyor” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.