""

İhracat Şampiyonu Akdağmadeni’nden « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 09:57

İhracat Şampiyonu Akdağmadeni’nden

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) İhracat zirvesinin Ekim ayı açılış törenine Yozgat’ın ihracat şampiyonu İş adamı ve Sen Tekstil A.Ş yönetim kurulu üyesi Müfit Daştan da katıldı.

İhracat Şampiyonu  Akdağmadeni’nden
Son Güncelleme :

09 Kasım 2017 - 7:00

Düzenlenen zirve toplantısına Türkiye’nin çeşitli illerinde ihracat yapan ve memleketine katma değer kazandıran firma temsilcileri, Başbakan Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile bir araya gelme imkanı buldu.
TİM’in geçtiğimiz hafta ikincisini düzenlediği İhracat Haftası’nın açılışında Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ekim ayı ihracat verileri açıklandı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen İhracat Haftasına, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile çok sayıda ihracatçı da katıldı.
Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) İhracat Zirvesi açılış töreninde Başbakan Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte açıkladığı verilere göre, ekim ayı ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,6 artışla 13 milyar 528 milyon dolar oldu. Son bir yıllık ihracat da yüzde 10,7 artışla 154 milyar 227 milyon dolara ulaştı.
İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen Ekim ayı ihracat verilerinin açıklandığı zirvede, Yozgat’ı ve Akdağmadeni’ni temsil eden iş adamı ve Sen Tekstil A.Ş yönetim kurulu üyesi Müfit Daştan, Türkiye’ye yaklaşık 7 milyon dolar ihracat girdisi sağlayarak hem ülke ekonomisine hem de yeni ihracat pazarları oluşturarak Yozgat’ın ihracat şampiyonu oldu.
Daştan, gazetemize yaptığı açıklamada, Yılın her gününü ülkesine ve memleketime bir kuruş ihracat girdisi sağlamak için çalıştığını söyledi.
Başta Amerika olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihracatlar gerçekleştirdiğini belirten Daştan, şöyle konuştu;
“Türkiye’ye ihracat işim yaklaşık dört yıl önce kapari ile başladı. Şu anda Amerika başta olmak üzere Almanya, İtalya, İspanya, Yunanistan’a ihracatlarımızı aralıksız devam ediyor. İhracat’ı yapılan ürünlerimizin arasına kuru domatesi de ekledik. Son rakamlara göre ihracatımız 7 milyon dolar’ı aşmış bulunuyor. Bu rakamla Yozgat’ın ihracat şampiyonu oldum. Bu bağlamda hükümetimiz gerekli desteklemeleri sağlıyor. Aktif çalışmalarımız ye yenilenen ürün yelpazemizle ihracat verilerimiz ve pazar sayımız her geçen gün artmaya devam ediyor. Yeni ürünlerle geliştireceğimiz ihracat pazarlarıyla da inşallah bunu daha da perçinleyeceğiz. Yılın her gününü ülkemize ve memleketime bir kuruş ihracat girdisi sağlamak için çalışıyorum. Bu bağlamda ihracat, ülkemizin ve memleketimizin bel kemiğidir. Ülkemiz için yapılan ihracatın her bir kuruşu, memleketimizin yarınlarına katkı sağlayacağına inanıyorum.”
Otomotiv ve yedek parça ihracatı sektöründe de yeni ihracat pazarları oluşturduklarını dile getiren Daştan, “ Bulgaristan, Romanya, Gürcistan ve Eski Sovyet ülkelerine ihracatımız başladı. Bu sektördeki ihracatımız her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Bu da bizim konsolide ihracat ciromuza katkı sağlamış oluyor.” Şeklinde konuştu.
Program sonrası isimleri açıklanan başarılı iş adamlarına plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Başbakan Binali Yıldırım daha sonra iş adamları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.