""

İki Fotoğraf Arasında Geçen Yıllar « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 14:52

İki Fotoğraf Arasında Geçen Yıllar

İki Fotoğraf Arasında Geçen Yıllar
Son Güncelleme :

07 Ağustos 2022 - 17:18

Yozgat’ta 2000 yılında ilki yapılan Sürmeli festivali, eskiden Yozgat’ı bir uçtan bir uca kuşatan, kucaklayan etkinliklerin en önemlisi, bütün kentin sahiplendiği bir programdı.

Şimdi de böyle Mi?

Sürmeli festivali günü yaklaştığında bütün Yozgat’ı bir heyecan kaplar ve yapılan etkinliklerin bir amacı olurdu. Cumhuriyet Meydanı dolup taşarken, Yozgat Şehir Stadyumuda düzenlenen konserleri izelemek için gelen vatandaşlar stadyumu hınca hıç doldururdu.

Kazankaya kanyonuna ya da Sorgun’un Şahmuratlı köyündeki Antik kent kazı bölgesine düzenlenen turizm amaçlı gezi ile önemli bir noktaya dikkat çekilirdi.

Sürmeli festivali dendiğinde haftalar önce başlayan heyecan akşam düzenlenen açık hava konserleri gibi ilgi çeken bir başka etkinlik Yozgat protokolü ile Basın camiası arasındaki futbol turnuvası idi.

Şimdi böyle Mi?

Geçtiğimiz hafta 21’incisi düzenlenen Sürmeli festivali vesilesi ile Yozgat protokolü ile Basın mensupları arasında düzenlenen voleybol turnuvası eskiden Yozgat protokolü ile Basın arasındaki futbol turnuvasını hatırlattı. Karşımıza iki farklı fotoğrafa baktığınızda Yozgat’ın nereden nereye geldiğini daha net görmek mümkündür.

Bu vesile ile birinci fotoğrafta Yozgat protokolünden kimler gelip geçmiş her birisini unutmak mümkün olmadığı gibi yad etmeden geçmekte mümkün değildir.

Dönemin Valisi Gökhan Sözer, Vali yardımcıları İzzettin Sevgili, Hasan Kayhan, Cemalettin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İl Emniyet Müdürü Cumhur Kulu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yılmaz, Asayiş Şube Müdürü Şükrü Aydın, Tapu ve Kadastro Müdürü Hüseyin Tanrıkulu ve isimlerini şuan hatırlayamadığım protokol mensuplarıdır.

Sonuç olarak Festivaller insanlar arasındaki kaynaşmanın, kardeşliğin ve dostluğun pekişmesini sağlarken, aynı zamanda bir kentin ne kadar geliştiğini, kalkındığı, sosyal ve kültürel yönden ne durumda olduğunu ortaya koymaktadır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.