""

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ‘LGS tercih danışmanlığı’ hizmeti « Yeniufuk Gazetesi

2 Temmuz 2024 - 00:04

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ‘LGS tercih danışmanlığı’ hizmeti

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler için tercih dönemi başladı. Süreç ile ilgili olarak Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada öğrencilerin bu önemli süreçte doğru yönlendirilmesi amacıyla kapsamlı bir danışmanlık hizmeti sunulmaya başlandığı duyuruldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden  ‘LGS tercih danışmanlığı’ hizmeti
Son Güncelleme :

28 Haziran 2024 - 16:46

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, sunulacak danışmanlık hizmeti ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, gençlerin ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerini tanıyarak mesleki seçenekleri fark etmelerinin önemine vurgu yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, “Öğrencilerin, mesleklerin gerektirdiği nitelikler ile kişisel özellikleri arasında bağ kurmaları ve mesleklere yönelik olumlu tutum geliştirmeleri büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, kariyer farkındalığı kazanmaları, iş yaşamı ile eğitim arasındaki ilişkiyi anlamaları ve yaşam boyu öğrenmenin kariyer gelişimi açısından önemini kavramaları hedefleniyor.” dedi.
2024 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzu çerçevesinde, Yozgat genelinde LGS için okul ve kurumlarda 167, rehberlik ve araştırma merkezlerinde 17 olmak üzere toplam 184 tercih danışmanlığı birimi oluşturuldu. Aynı zamanda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için okul ve kurumlarda 101, rehberlik ve araştırma merkezlerinde 17 olmak üzere toplam 118 tercih danışmanlığı birimi kurulduğunu söyleyen Altınkaynak, LGS ve YKS için toplamda 302 tercih danışmanlığı birimi ile öğrencilerin bir üst öğrenim kurumuna geçiş süreçlerinde destek sağlanmasını amaçlandığını dile getirdi.
Altınkaynak, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, bu zorlu süreçte en iyi şekilde yönlendirilmesi için 150 rehber öğretmen ve psikolojik danışman görev alacak. Öğrencilerimizin ve görevli öğretmenlerimizin tercih döneminde başarılı olmalarını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Öğrenciler, tercih danışmanlığı birimlerinden alacakları destek ile kendileri için en uygun okulları seçerek geleceklerine sağlam adımlarla ilerlemeyi hedefliyor. / Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.