Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığına nisan ayında atanan ve geldiği ilk gün “Bozkırın ortasında nilüfer çiçekleri açtıracağız” diyerek göreve başlayan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülfiye Acar Şentürk, öğrencilerinin en iyi şartlarda öğrenim görmesi için kolları sıvadı. İlk olarak iletişim fakültesinin fiziki görünümünü renklendirerek göreve başlayan Dekan Prof. Dr. Şentürk, öğrencilerinin akademik, kariyer ve mesleki alanda gelişimlerine katkı sunmak üzere birçok projeye imza attı.
Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni göreve geldiği kısa bir süre içerisinde tercih edilebilen bir fakülte haline getiren Dekan Prof. Dr. Şentürk, şimdi de fakültede iletişim hafızası oluşturmak adına “İletişim Müzesi” kurdu. Fotoğraf makinası, kamera, radyo, telefon, ses kayıt cihazı, televizyon, gramofon ve baskı makinaları gibi birçok basın yayın materyalinin yer aldığı müze, basın tarihine de ışık tutacak.
VATANDAŞLAR DA MÜZEYE DESTEK OLUYOR
Öte yandan Dekan Prof. Dr. Şentürk’ün iletişim müzesi projesini duyan vatandaşlar da müzeye destek oluyor. Bu çerçevede kentte uzun süredir antikacılık mesleğiyle uğraşan Araştırmacı-Yazar Osman Karaca, arşivinde bulunan birçok kitle iletişim aracını “İletişim Müzesi’ne” bağışladı. Karaca, müzeye verilmek üzere videolu otobüs televizyonu, uzay teleskobu, radyo, çevirmeli telefon, 1934 model makaralı teyp, 3 adet filmli fotoğraf makinası, kamera, 1960 model teyp ve plakçalardan oluşan koleksiyonunu Dekan Prof. Dr. Şentürk’e teslim etti.
İletişim Fakültesi öğrencileri adına gösterdiği sorumluluk duygusu için Dekan Prof. Dr. Şentürk’e teşekkür eden Karaca, fakülte için elinden geleni yapacağını ifade etti.
İLETİŞİM HAFIZASI İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK
Dekan Prof. Dr. Şentürk ise Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne “İletişim Müzesi” kurmak için adım attıklarını söyledi. Müzenin eksik parçalarının bağışçılar tarafından karşılandığını da belirten Dekan Prof. Dr. Şentürk, “Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak iletişim hafızası oluşturmak için fakültemizde önemli bir adım attık. Gittiğimiz yerlerden aldığımız ürünler ve bağışçılardan gelen desteklerle bu hafızayı olabildiğince eski tarihlere götürmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda Osman Karaca’nın desteği ve ilgisi bizim için çok kıymetliydi. Osman Karaca fakültemizde oluşturmaya başladığımız müzemiz için kıymetli ürünler bağışladı. Kendisine bu davranışı için teşekkür ediyorum.” dedi.
/Haber Merkezi
İletişim Müzesi’ne anlamlı destek
Yozgat’ta uzun yıllar antikacılık mesleğini sürdüren Osman Karaca, Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi’nce oluşturulan “İletişim Müzesi’ne” tarihi değeri olan kitle iletişim araçlarını bağışladı.
