""

İlköğretim Haftası kutlandı « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 12:44

İlköğretim Haftası kutlandı

Sarıkaya ilçesinde 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı açılış programı düzenlendi.

İlköğretim Haftası kutlandı
Son Güncelleme :

14 Eylül 2021 - 18:15

Sarıkaya ilçesinde 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı açılış programı düzenlendi.
Karayakup Kınalı Hasan İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen İlköğretim Haftası Kutlama Programına Sarıkaya Kaymakamı Samet Serin, Eşi Şefika Serin, Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel, Karayakup Belediye Başkanı Ahmet Dursel Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Arkan, Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Akif Berkem, Emniyet Müdürü Bülent Gümüşay, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Özer, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İzzet Taştan İlçe Protokolü, Okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve sınırlı sayıda veli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, İlçe Millî Eğitim Müdürü Abdullah Arkan’ ın günün anlam ve önemine dair konuşmasında Okumanın önemine değinerek “okullarımız eğitim ve öğretim alanında öğrencilerimizi yetiştirme gayreti içerisindedir. Eğitim akademik gelişimi öğretim ise insanı gelişimi hedefler. Herkesin matematiği, feni, Türkçesi iyi olacak diye bir kaide yok. Kimi öğrencimizde de müzik ve görsel sanatlar gibi beceri gerektirecek derslerde başarılı olabilir. Kimi öğrencimizin tüm derslerinde düşük olabilir lakin kimse onun kadar örneğin tarıma, ahşap işletmeciliğine yahut ticarete yatkın olmayabilir. Ezcümle, bizler her öğrencimizi kendi istidatları doğrultusunda geliştirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle hakkı ödenmez emektar öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize başarılar dolu bir yıl temenni ediyor saygılar sunuyorum” dedi.
Kaymakam Samet Serin’de yeni eğitim öğretim yılının tüm ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını dileyerek; ” Uzun zamandır hasret kaldığımız özlemle beklediğimiz Tüm kademelerde yüz yüze eğitimin başlaması ve okullarımızın açılmasıyla birlikte gerçekleştiriyor olduğumuz ilköğretim haftası programına hoş geldiniz hepinizi sevgi ve saygıla selamlıyorum. Tabiki eğitim ver öğretimin önemini dünya üzerinde çok farklı çalışmalarla ileri seviyelere muasır medeniyetler seviyense ulaşmış ülkelerde ve ne kadar önemli bir kurum olduğunu ve ne kadar hassa dengelere sahip olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Dünya üzerinde vizyonlu ülkeler çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmış toplumların üreten ekonomik sosyo-kültürel ve bir çok alanda ileri seviyelerde bulanan ülkelerin eğitim ve öğretim alanında stratejik planlamaları yapıp ve bu alanda 10 yıl 20 yıl 50 yıl gibi değil yüz yüzeli ikiyüz yıllık programlarla çok isabetli politikalar sergileyip bütün sorunların çözüm önerilerini ve bir şekilde eğitim öğretimde bulduklarını hep beraber görmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle ben başta öğretmenlerimize Sarıkaya ilçemize vatanımıza milletimize değerli yöneticilerimize milli eğitim camiamıza 2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.
Daha sonra Karayakup Belediye Başkanı Ahmet Dursel Erdoğan’da kısa bir konuşma yaparak yeni eğitim öğretim yılının öğrenci , öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından, korona virüs tedbirleri alınarak eğitim öğretime başlayan Karayakup Kınalı Hasan İmam Hatip Ortaokulunu öğrencileri şiir, işaret dili ve halk oyunlarını sergilediler.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.