""

İLLA ŞİKÂYET Mİ ETMEK LAZIM « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 18:19

İLLA ŞİKÂYET Mİ ETMEK LAZIM

İLLA ŞİKÂYET Mİ ETMEK LAZIM
Son Güncelleme :

19 Ekim 2017 - 7:00

İş için dün bir arkadaşımı makamında ziyaret ettim…

Zaman zaman yaptığım ziyaretlerden birisiydi.

Daha önceki ziyaretimde sohbet ettiğim arkadaşım bir konu paylaştı…

Asıl derdim bu konuyu hem paylaşmak hem de yetkililere hatırlatmada bulunmaktır.

* * * *

Akıl alacak gibi değil bu şehirdeki bazı şeyleri…

Şehrin araç trafiğinin en yoğun olduğu bir yer düşünün, defalarca kaza olmuş, canlar yanmış…

İnsanların yaşam haklarına dokunulmuş, tepkiler gösterilmiş ama kimse umursamamış…

Çevrede yaşayan ve işyeri sahipleri hatta aynı güzergâhı kullanan İnsanlar ayağa kalkınca göstermelik bir takım önlemler alınmış ama sorun aynı devam ediyor…

Burada yaşanan olayı daha çok televizyonlarda ya da Polis kamerasında izlediğimizde ağzımız açık seyrederiz…

* * * *

Adrenal tutkunu gençlerin, arabalarla yol kesip, ya da bir kavşak çevresinde “Difrit” yaparak, çılgınca eğlenmeleri çevreyi rahatsız etmeye devam ediyor.

Bu durum belli grup gençliğin en yaygın yaşadığı hastalıkların başında geliyor. Olayın çevreyi rahatsız etmesi bir yana adrenal olsun diye tutku haline getirenlerin ne büyük bir hayati tehlike içinde oldukları farkında değiller.

Garip olan bir başka husus ise, kimsenin bir adım attığı ya da hesap sorduğu yok… Bu millet bu kadar mı sahipsiz? Bu insanlar bu kadar mı hesapsız iş yapar?

* * * *

Birleri bu şehirde canını tehlikeye atıyor, çevreyi rahatsız ediyor, gelin görün ki; birileri ise hesap sormuyor.

İlla söz konusu o yolda ya da başka yolda veya kavşakta kıyamet mi kopması gerekiyor?..

Yetkililer, neyi bekliyorsunuz?.. Sizin kamu yararından başka bir işiniz mi var? Bu kadar vurdumduymazlık neden? Bunu birileri çıkıp artık anlatsın… Bu aziz milleti bu kadar yok saymaya kimsenin hakkı yok!..

* * * *

Biri çıksın ve bu millete, bu milletin anlayacağı şekilde anlatsın durumu… Ya da yaptıklarının veya yapamadıklarının nedenlerini? Trafik ışıkları var veya yok, olmalı veya olmamalı, vatandaşın işi değil bu…

Ama siz bir şeyleri eksik ya da yanlış yapıyorsunuz ki, bu kadar vurdumduymaz ya da sorumsuzluk alıp başını gitmeye devam ediyor… Kavşaklar mı hatalı?,.

Sorun neyse bulmak ve durumu çözmek işi kiminse artık işini yapsın!.. Gecenin bir yarısı insanlar evlerinde dahi “Difrit” seslerinden rahatsız olur bir duruma gelmişse, bana göre sorun çok ciddi demektir.

* * * *

Bugün çevreyi rahatsız eden bir olaydan bahsettiğim, bu olayı Şehir İçi trafik ekipleri de bildiğini tahmin ediyorum.

Bu durumda Trafik Şube Müdürü veya Amir, Vatandaşın şikayetine ihtiyaç duymadan Mobeselere yansıyan görüntüleri delil kabul edip, gereğini yapmalıdır.

Huzur Kent demekle huzur kent olunmaz. Devletin artık Yozgat’ta vatandaşın yanında olduğunu, onlara hissettirmesinin zamanıdır gelmedi mi?..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın defalarca söylediği, benimde çok beğendiğim bir söz ile sohbeti noktalayalım:  “İnsan odaklı bir devlet anlayışını tamamen egemen kılacağız” sözünü unutmamak lazım.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.