""

İmam Hatip okulları il koordinasyon toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 14:00

İmam Hatip okulları il koordinasyon toplantısı yapıldı

İmam Hatip Okulları İl Koordinasyon Toplantısı Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç başkanlığında yapıldı.

İmam Hatip okulları il  koordinasyon toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

03 Kasım 2017 - 7:00

Toplantıya, Vali Yardımcısı Salih Altun, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, imam hatip okulları müdürleri ve Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader katıldı.
Nohutlu Tepe Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Kemal Yurtnaç, imam hatiplerden yola çıkarak tüm okullarda kaliteyi artırmak için çalıştıklarını söyledi.
Okullarda eğitim kalitesini artırmak için bir çalıştay yaptıklarını hatırlatan Vali Yurtnaç, “Dört tane hedef koyduk ve bunun sonucunda bir kitapçık oluşturduk. Bu kitapçığı da önce imam hatip sonra tüm okullarımıza dağıttık. Bu çalışmayı biz eğitimde kaliteyi artırmak adına kullanacağız. Çocuklarımızın kimlik ve kişiliklerinin oluşmasında da onlara yardımcı olacağız. Geçen sene öğrencilerimize değerler eğitimi verdik.
Değerler eğitimine katılan öğrencilerimizden kura çekerek 90 tanesini Balkanlara gönderdik. Binalarımız güzel, yollarımız güzel, hastanelerimiz güzel, okullarımız güzel, fiziki olarak her şey güzel. Ama noksan olan tek şey çocuğun kimlik ve kişiliğiydi. O maksatla değerler eğitimini önemsiyoruz, o maksatla çocukları ödüllendirmeyi önemsiyoruz” dedi.
Tüm öğretmenlere motivasyon eğitimi verdiklerini belirten Vali Yurtnaç, “Okullar açılmadan önce de 7 bin civarında öğretmenimizi okula motive olmaları için eğitime aldık. Öğretmemelere dedik ki, okuldan sonra 15-20 dakika çocukları evlerine göndermeyeceksiniz, sizde gitmeyeceksiniz ve onlarla sohbet edeceksiniz. Hayattan, tarihten, sanattan, spordan, güncel konulardan konuşacaksınız.
Öğrenci ile arkadaşlık yapacaksınız. Buna da öğrenci koçluğu dedik. Öğretmenlerden çantalarında en az bir kitap taşımalarını istedim. Derse girdiklerinde o kitabı masalarının üzerine, öğrencilerin görebileceği bir yere koymalarını istedim. Çünkü öğrenci öğretmeninin ne okuduğunu merak eder, öğretmenini örnek alır. Geçtiğimiz yıl ve bu yılı Necip Fazıl yılı ilan ettik. Geçtiğimiz yıl Üstatla alakalı programlar düzenledik. Okullarımızda Çöle İnen Nur ve Çile kitaplarını okuttuk.
Okul servislerinde üstadın şiirlerini dinleteceğiz. Belki bir çocuğun zihninde üstadın bir mısrası kalır, ona bir rehber olur. Kimlik ve kişilik oluşturma tüm okullarımızda rehber olacak. Gayretli bir şekilde çalışarak bunu başaracağız” diye konuştu.
Güzel okul binaları yaptıklarını ifade eden Vali Yurtnaç, “Bu binaların spor salonları olacak. Bu sene başladığımız okullara spor salonları da yapıyoruz. O maksatla okul binalarımızın estetik değerlere sahip olması çok önemli. Ondan daha çok önemlisi ise çocuklarımızın kimlik ve kişiliklerini oluşturmak.
Devletimizin ve hükümetimizin sunduğu fırsatlar var. Bu fırsatları çocuklarımıza sunarken heyecanımızı hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz.
Öğrencilerimizin başarısı, kimlik ve kişiliklerinin oluşmasında oluşturduğumuz strateji belgesi önemli bir rehber. Bu rehber imam hatip okullarından başladı ve tüm okullarımıza yayıldı. Bu bize emanet ve bunu sonuna kadar takip edeceğiz. Bu makamları her zaman sorumluluk makamı olarak görelim” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından okulların sorunları ve sorunların çözümleri masaya yatırıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.