""

ince: Yozgat’ın vekil sayısı bu hükümet yüzünden düştü « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 05:37

ince: Yozgat’ın vekil sayısı bu hükümet yüzünden düştü

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yozgat’ta düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenerek “Referandumda ‘evet’ diyenler de ‘hayır’ diyenler de bu memleketin evladıdır. İster ‘evet’ verin ister hayır. Ama bilerek, okuyarak, anlayarak oy verin” dedi.

ince: Yozgat’ın vekil sayısı  bu hükümet yüzünden düştü
Son Güncelleme :

10 Mart 2017 - 7:00

CHP Yozgat İl Teşkilatı tarafından düzenlenen mitingde konuşan Muharrem İnce, referandumda neden ‘hayır’ denilmesi gerektiğini anlattı.
Yozgat halkına seslenen İnce, “Evet dediğiniz zaman 550 olan milletvekili sayısı 650 olacak. 30 bakan milletvekili haklarına sahip olacak. En az 20’de cumhurbaşkanı yardımcısı 650 olacak. Siz Yozgatlılar 6 olan milletvekiliniz, 3’e düşmüş. Beldeleriniz köy olmuş her gün yoksullaşıyorsunuz. Memleketinizi terk etmek zorunda kalıyorsunuz. Göç ediyorsunuz ama evet oyu vererek milletvekili sayısını artırıyorsunuz. Yazık” dedi.
Referandumda ‘evet’ verilmesinin nedeninin anlatılamadığını dile getiren İnce, “Neden ‘evet’ verilmesi gerektiğini anlatamıyor. Diyorlar ki’ hayır’ diyenler teröristtir. Saadet Partisi ‘hayır’ diyor, Büyük Birlik Partisi, Anavatan Partisi ‘hayır’ diyor. Doğru Yol, Demokratik Sol Partisi hayır diyor. Ülkücülerde ‘hayır’ diyor. Parti yönetimine bakmayın siz, ülkücüler ‘hayır’ diyor. Evet diyenlerde hayır diyenlerde bu memleketin evladıdır. Hepsi saygı değerdir, hangi kararı alırlarsa alsınlar. Ama şunu unutmamamız lazım. Evet ver ya da hayır ver. Ama bilerek ver, okuyarak ve anlayarak ver” şeklinde konuştu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Almanya’daki konuşmasının yasaklandığına da işaret eden İnce, “Almanya bizim bakanlarımıza konuşma izni vermemiş. Türk hükümetiyle, Recep Tayyip Erdoğan’la, Binali Yıldırım’la Bekir Bozdağ’la fark etmez. Bugün ülkeyi yönetenlerle herhangi bir ülke arasında bir problem olursa size söz veriyorum ben kesinlikle Türk hükümetinin yanında olurum. Onları tutarım ama milletimizin de doğruları bilmesi lazım” açıklamalarına yer verdi.
İnce son olarak ise “Referandumda beyaza mı basacaksın kahverengiye mi? Beyaz demokrasinin kefeni, bu seçimde beyaz demokrasiye kefen giydirir. Kahverengi toprağın bereketidir. Bas kahverengiye bas kahverengiye” sözlerine yer verdi.
Muharrem İnce konuşmasının ardından ise vatandaşlara karanfil atarak miting alanından ayrıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.