""

İŞ ADAMLARI TOPLANTISI BAŞLADI « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:09

İŞ ADAMLARI TOPLANTISI BAŞLADI

İŞ ADAMLARI TOPLANTISI BAŞLADI
Son Güncelleme :

09 Eylül 2017 - 7:00

Yozgat, İç Anadolu bölgesinde geri kalmış İller sıralamasında hak ettiği yerde olmadığı hepimizce bilinen bir gerçektir.

Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması için siyasetçiler başta olmak üzere Sivil toplum kuruluşları bugüne kadar ne yaptıysa bir arpa boyu yol alınamadı.

Bir ara teşvikte öncelikli İller arasında yer alan Yozgat, yatırımcı için cazibe merkezi olurken, verilen teşviklerin sona ermesinden sonra hemen her şeyi kaybetti.

Hâlbuki yer altı ve yer üstü zengin kaynaklar gerek devlet eliyle gerek sivil toplum kuruluşları marifetiyle, gerek yerli yatırımcı desteklenerek, gerekse yabancı yatırımcılar aracılığı ile bu imkânlar kullanılabilmiş olsaydı bugün Yozgat daha iyi bir konumda olabilirdi.

Bu konuda özellikle yerli yatırımcı yalnız kaldı, bürokratik engeller yerli yatırımcının hemen her dönem gözünü korkuttu. Parası olan başka şehirlerde yatırım yapmayı tercih ederken Yozgat yerinde saymaya devam etti.

Bugün yeteri kadar iş imkanı bulamayan vatandaş, doğup büyüdüğü toprakları terk etmek durumunda kaldı.

Şimdi ise, devlet eliyle Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması için bütün imkanlar seferber edilmiş durumda. Bu konuda bir süreden beri yurt içinde ve yurt dışında yapılan çalışmalar büyük çaplı olmasa da kısmen meyvesini vermeye başladı.

İşte bu çalışmalardan birisi olan “Yozgatlı İşadamları Zirvesi’”toplantısının ikincisi Sorgun’da düzenlendi.

Yozgat’ın yatırım potansiyelini ortaya çıkarmak, iş adamlarının kentte yatırım yapmalarını sağlamak ve ilin daha yaşanabilir bir şehir hale gelmesi için bütün imkanlar seferber edilmiş durumda.

Devletin zirvesi bu konuda oldukça umutlu; kamuoyuna verilen bilgilere bakıldığında zaman içinde çeşitli yatırımlar yapılarak, istihdam sağlanması bekleniyor.

Dün itibariyle Sorgun Büyük Termal Otel’de başlayan ve 3 gün devam edecek toplantıya işadamlarımız yoğun ilgi gösterdiğini öğrendik.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ORAN Kalkınma Ajansı işbirliği ile yurt dışında yaşayan Yozgatlı 80 iş adamını şehre davet ettiklerini söyledi.
İlkini Mayıs ayında gerçekleştirdikleri Yozgatlı İş Adamları Zirvesi sonrası 6 iş adamının Yozgat’a yatırım yapacağını açıklayan Vali Yurtnaç, bu toplandan da umutlu olduğunu ifade etti.
Yatırımlarla birlikte Yozgat’ta hareketliliğin yaşanacağını kaydeden Vali Yurtnaç,”Yozgat’ı Türkiye’nin Davos’u yapacağız. Toplantı ve kongre turizmini Yozgat’a getireceğiz. Bunun için de alt yapı çalışması yapıyoruz. Hızlı trenle beraber Yozgat-Ankara arası 50 dakika olacak. Yatırımlarla birlikte şehirde bir hareketlilik olacak. Toplantımız sadece Yozgatlı iş adamlarına açık değil, tüm iş adamlarına açık.
Önümüzdeki ilk etap olarak Yozgatlı iş adamlarını hedeflemiştik. Bu çalışmamız, gayretimiz olumlu ya da olumsuz sonuçlanabilir, bizim noksanımız olabilir ama bu şehri hareketlendirmek için gayret edeceğiz. Dışarıdaki insanların enerjisini Yozgat’a katacağız. Bu çalışmanın ikincisini yapıyoruz ve Avrupa’da yaşayan Yozgatlı iş adamlarımızla Yozgat’ı hak ettiği noktaya getireceğiz dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.