""

İş adamlarına OSB tanıtıldı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:25

İş adamlarına OSB tanıtıldı

Yozgat’ın yatırım potansiyelini ortaya çıkarmak, iş adamlarının Yozgat’a yatırım yapmalarını sağlamak, istihdamı artırmak, büyük şehirlere göçü önlemek ve ilimizi yaşanabilir bir şehir haline getirmek için “Yozgatlı İş adamları Zirvesi” toplantısı Sorgun’da düzenlendi.

İş adamlarına OSB tanıtıldı
Son Güncelleme :

11 Eylül 2017 - 7:00

3 gün süren ve Avrupa’da yaşayan 80 iş adamının katıldığı toplantıda Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’de stand açtı. İş adamlarını yoğun ilgisinin olduğu stantta Yozgat’ın yatırım fırsatları, teşvik ve potansiyeli anlatıldı. Yatırımcısına 5’inci bölge fırsatlarını sunan Organize Sanayi Bölgesi, hızlı tren ve havaalanının da tamamlanmasıyla İç Anadolu Bölgesi’nin en önemli yatırım alanlarından biri konumuna gelecek.
Organize Sanayi Bölge Müdürü Erdoğan Öztürk toplantıya katılan iş adamları ile birebir ilgilenerek Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapmaları durumunda ne gibi fırsatlar yakaladıklarını anlattı. Erdoğan Öztürk “Teşvik kapsamında 5’inci bölgede yer alan Yozgat’ta, yatırımını Organize Sanayi Bölgesi’nde yapan yatırımcılar, vergi indirimi ve sigorta pirimi işveren hissesi destekleri açısından bir alt bölgede uygulanan desteklerden yararlanma imkanına sahip oluyorlar. Beşinci bölge teşvik avantajları ise, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi, faiz desteğinden oluşuyor” dedi.
Öztürk, “Yatırımını Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştiren ve söz konusu yatırımın aynı sektörde faaliyet gösteren en az beş gerçek veya tüzel kişinin ortağı olduğu yatırımcı tarafından gerçekleştirilmesi ve ortak faaliyet gösterilen alanda entegrasyonu sağlayacak bir yatırım olması durumunda da büyük ölçekli yatırımlar veya bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında teşvik belgesi düzenlenen yatırımlar, vergi indirimi ve sigorta primi işveren hissesi desteği açısından bulundukları bölgenin bir alt bölgesinde sağlanan oran ve sürelerde bu desteklerden yararlanabilme imkanına da sahip oluyorlar” şeklinde konuştu.
Stratejik Avantaj
Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nin stratejik önemine de değinen Öztürk “Yozgat’ın Anadolu’nun tam ortasında Ankara’ya 190, Kayseri’ye 175, Sivas’a 224, Adana’ya 470, Samsun’a 290 kilometre mesafede olması da ulaşım maliyetleri açısından büyük önem taşıyor. Kayseri-Ankara demiryolu ağı da YOSB’ye 15 kilometre uzaklıktaki Yerköy ilçesinden geçiyor. Bunun yanı sıra Yozgat’ı da kapsayan ve bitiminde Ankara’ya ulaşımı 50 dakikaya Yozgat –İstanbul ulaşımını da 4 saate indirecek olan Hızlı Tren Projesi’nin da başlaması OSB’nin ilerleyen yıllarda daha cazip hale gelmesine olanak sağlayacak. Ayrıca OSB’ye 20 dakika uzaklıkta yapılması kararlaştırılan Yozgat havalimanı da yatırımcılar için ayrı bir imkân sağlamış olacak” ifadelerini kullandı.
Kazancın Doğru Adresi
2007 yılı içerisinde Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgazın gelmesiyle birlikte bölge içinde faaliyet gösteren firmaların kar oranı büyük oranda artış gösteriyor” diyen Öztürk, şunları kaydetti; “ Ayrıca 3’üncü deprem kuşağında olması nedeni ile deprem riski en az olan illerden biri olan Yozgat OSB’de inşaat maliyetleri ve yatırım riskinin diğer illere göre daha düşük olması da bir diğer avantaj olma özelliği taşıyor. Kazancın doğru Adresi sloganı ile faaliyetlerini yürüten YOSB 96 parselden oluşuyor ve 150 hektar alana sahip. Söz konusu bölgede sanayi parseli 702 bin 422 metrekare, eğitim alanı 67 bin 323 metre kare, sosyal teknik alan 202 bin 793 metre kare, yeşil alan ise 517 bin 120 metre kare alandan oluşuyor. Bugün gelinen noktada Yozgat Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 9 adet tekstil – konfeksiyon sanayi, 4 adet plastik sanayi, 3 adet inşat sanayi, 8 adet metal sanayi, 1 adet sağlık sanayi, 1 adet tarım sanayi, 3 adet makine sanayi, 2 adet gıda ve paketleme sanayi, 1 adet mermer- granit sanayi olmak üzere toplam 32 firmayı barındırıyor. OSB bünyesinde faaliyet gösteren bu 32 firmadan yüzde 90’ı başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapıyor. Yozgat’ın istihdam deposu olarak nitelendirebileceğimiz OSB, 2 bin kişiye de iş imkânı sağlıyor. OSB’de bulunan yarım kalmış, inşaat aşamasında bekleyen ve boş parsellerin dolması halinde istihdamın 10 bin kişiye ulaşması bekleniliyor.”
Bölge Müdürü Erdoğan Öztürk yurt dışından gelen iş adamlarından yatırım için söz aldı. Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etme sözü veren iş adamları en kısa sürede Yozgat’a yatırım yapmak için çalışmalara başlayacaklarını söylediler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.