""

Işıkhan’dan asgari ücret ve emeklilik sistemi açıklaması « Yeniufuk Gazetesi

22 Ekim 2024 - 04:52

Işıkhan’dan asgari ücret ve emeklilik sistemi açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA Editör Masası’nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Işıkhan’dan asgari ücret ve emeklilik sistemi açıklaması
Son Güncelleme :

21 Ekim 2024 - 17:45

Özellikle asgari ücret ve tamamlayıcı emeklilik sistemi konularına değinen Bakan Işıkhan, işçi ve işveren kesimini yakından ilgilendiren önemli mesajlar verdi.
ASGARİ ÜCRETTE YENİ DÖNEM
2025 yılı asgari ücret zammına ilişkin beklentilere değinen Bakan Işıkhan, yaşam standartlarını iyileştirecek bir düzenleme yapılacağını ifade etti. Asgari ücretin, hem çalışanların refah seviyesini yükseltmesi hem de ekonominin genel istikrarına zarar vermeyecek bir seviyede belirlenmesi için titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirten Işıkhan, bu konuda işçi ve işveren kesiminin beklentilerinin de göz önünde bulundurulacağını vurguladı.
Bakan Işıkhan, “Asgari ücret konusunda hem vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek hem de ekonomimizin istikrarını gözetmek zorundayız. Umuyoruz ki, asgari ücret herkesin beklentisini karşılayacak bir şekilde düzenlenecek” dedi.
TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA AÇIKLIK GETİRDİ
Tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, sistemin kıdem tazminatının yerine geçeceği yönünde oluşan endişeleri giderdi. Bu konuda işçi ve işveren kesiminin rahat olmasını isteyen Işıkhan, tamamlayıcı emeklilik sisteminin mevcut hakları zedelemeyeceğini ifade etti. “Kıdem tazminatıyla ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Bu sistem işçilerin haklarını koruyacak, aynı zamanda işverenlerin de sisteme güvenle yaklaşmasını sağlayacak şekilde düzenlenecek” dedi.
BELEDİYELERİN SGK PRİM BORÇLARI
Bakan Işıkhan ayrıca belediyelerin SGK prim borçlarına ilişkin de açıklamalar yaptı. Parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediyelere eşit mesafede yaklaştıklarını belirten Işıkhan, prim borcu en yüksek olan belediyelerin kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.
Maliye Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Bakan Işıkhan, borçların tahsilatı konusunda hassas bir tavır sergileneceğini vurguladı. Işıkhan, “SGK prim borçları konusunda tüm belediyelerimize aynı hassasiyetle yaklaşıyoruz. Hangi partiden olduklarına bakılmaksızın bu konuda aynı ölçüde titizlik gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
/Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.