Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, İl Müdürlüğü olarak işgücü piyasasının tüm taraflarına hizmetleri aksattırmadan devam ettirdiklerini söyledi. İstihdam teşvikleri bilgilendirme ziyaretlerine devam edildiğini, işgücü piyasasını hareketlendirmek adına kurum hizmetlerini daha etkin ve verimli yürütmek için çalışmalarda bulunduklarını dile getiren Yıldız, ‘’İşverenlerimize işe yerleştirme, aktif ve pasif işgücü hizmetlerimiz hakkında İş ve Meslek Danışmanlarının bilgilendirme yaptık,bu kapsamda 2 bin 190 işyerinin ziyaret edildi. İstihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasını amaçlayan İŞKUR istihdama aracılık etmeye devam ediyor’’ dedi.
Yıldız, İstihdamın yanı sıra aktif işgücü piyasası programları kapsamında 18 işbaşı eğitim programı düzenlendiğini ve bu programlardan 97 kişinin faydalandığını sözlerine ekledi. Haber Merkezi
İŞKUR Yozgat’ta 4 bin 164 kişiyi iş ile buluşturdu
Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne 2023 yılında 7 bin 192 açık iş başvurusu yapılırken, açık işlerin yüzde 99,4’ü özel sektörden geldiği bildirildi. Bu sürede Yozgat İŞKUR,kuruma gelen 6 bin 2 kişile ise bireysel görüşme yaparak yüzde 72’si erkek, yüzde 28’i kadın 4 bin 164 kişiyi işle buluşturdu.


