""

İŞKUR’dan Girişimcilik Eğitim Programı « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 17:58

İŞKUR’dan Girişimcilik Eğitim Programı

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve KOSGEB işbirliği ile Girişimcilik Eğitim Programı açılacağı belirtildi

İŞKUR’dan Girişimcilik Eğitim Programı
Son Güncelleme :

27 Ocak 2018 - 7:00

İŞKUR İl Müdürü Taner Yıldız, yaptığı açıklamada, kurumları, TSO ve KOSGEB ile dinamik, teknik donanıma sahip ve bilinçli adımlarla iş dünyasına giren bireylerin yetiştirileceğini söyledi.
Yıldız, “Yozgat’ımıza ve Ülkemize genç, dinamik, teknik donanıma sahip ve bilinçli adımlarla iş dünyasına giren bireyler yetiştirilecektir. Bu program ile gençlerimizin iş fikirlerini hayata geçirmesine imkân tanıyacak desteklere ulaşmada ilk adımı atmış olacaklardır. Ayrıca yapacağımız İş Kulüpleri eğitimi, konferans, seminer, panel vb. etkinliklerle Yozgat’ta gençler arasında girişimciliğin farkındalığını artırarak gençlerimizin içindeki girişimcilik ruhunu açığa çıkarmaya gayret edeceğiz. Girişimcilik belgelerini alan kişiler hibe ve kredi desteği için diğer kurumlara başvuru yapabileceği gibi il Müdürlüğü olarak sadece Engelli ve eski hükümlü statüsünde olan kişilere hibe desteğimiz bulunmaktadır. 2018 yılı için Engelli bireylerin hazırlamış olduğu projelere 50 bin TL Hibe desteğimiz bulunmaktadır. Eski Hükümlü bireylerin ise 2018 yılında desteklen projeleri için bürüt asgari ücretin 15 katı kadar hibe desteği verilmektedir.”dedi.
Kursun 21 Şubat 2018 tarihinde başlayacağına dikkat çeken Yıldız, bitiş tarihinin ise 24 Şubat 2018 olduğunu belirtti. Kurs öncesi Mülakat yapılacağını kaydeden Yıldız, “30 Ocak tarihinde saat 10:00’da İŞKUR İl Müdürlüğünde yapılacaktır. Bir iş fikri olan ve kendi işini kurmak isteyen, başvuru şartlarını sağlayan Engelli ve eski hükümlü iş arayanlar öncelikli olmak üzere belge almak isten tüm vatandaşlarımızı başvuru için bekliyoruz.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.