""

İŞKUR’dan İş Kulüpleri Projesi « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 19:51

İŞKUR’dan İş Kulüpleri Projesi

Türkiye’de Pilot illerde uygulanmaya başlayan İş Kulüpleri Projesi Yozgat’ta hayata geçti.

İŞKUR’dan İş Kulüpleri Projesi
Son Güncelleme :

06 Şubat 2018 - 7:00

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Taner Yıldız, yaptığı açıklamada İŞKUR’un son dönemlerdeki hizmetlerine değinerek bu projelerle iş ve meslek seçme konusunda önemli hizmetler verdiklerini söyledi.
Bu hizmetlerden birisinin de artık İş Kulüpleri olduğunu söyleyen Yıldız, “ Yozgat’ımıza yeni bir projeyi kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. İnşallah çalışmalarımız verimli şekilde yürüyecek. Bu konuda tüm çalışma arkadaşlarımızla özveri ve titizlikle etkin şekilde çalışacağız. İstanbul, Ankara, Denizli, İzmir ve Bursa gibi illerin yanında bu eğitimi veren pilot illerden biriside artık biziz. Bu Projede hedefimiz dezavantajlı gruplardaki işsiz kardeşlerimiz. Uzun süredir işsiz olan, iş arayan, iş arama yollarını bulamayan ya da iş bulmaktan umudunu kesmiş işsizlerimiz birinci hedef gruplarımız içinde. Yine kadınlarımız çeşitli sebeplerle iş hayatına girmekte zorluk yaşayan, bazı sebeplerle iş hayatına girmekte çekinen kadın iş gücümüz için önemli bir fırsattır.”dedi
Projenin temel amacının çalışmak isteyen herkese göre bir iş olduğu fikrinin işsizlerde oluşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Yıldız, “Projede ayrıca işsizlerin özgüvenini yükselterek ve gerekli sunum tekniklerini uygulayarak açık işlere yönlendirilmelerini kolaylaştırmak hedeflerimiz arasındadır.
İşsizlerimize iş arama motivasyonu kazandıracağız ve en kısa zamanda mümkün olan en iyi işe girmeleri konusunda imkan oluşturacağız. Ayrıca danışmanlık faaliyetleriyle de bu kişilere psikolojik ve özgüven yükseltici destek vereceğiz. İş Kulüpleri Projesi ile Hedef Belirleme, İç Motivasyon, Başarı, Mesleki ve Kişilik Testleri, İş Arama Süreci, Özgeçmiş Hazırlama, Mülakat Teknikleri, Roll Play’ler, Mülakat Simülasyonları gibi konularda toplamda 5 günlük bir eğitim veriliyor. Bu eğitimler günlük 3 saat olmak üzere her grup 15 saatlik eğitim alıyorlar ve katılımcılara sertifika veriliyor.” diye konuştu.
Proje ilgili birçok kurumla işbirliğine girileceğini anlatan Yıldız, şu anda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile protokol imzalandığını ve diğer kurumlarla da yakın zamanda protokol imzalanacağını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.