""

İşsizlik oranı 13,9’a çıktı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:50

İşsizlik oranı 13,9’a çıktı

İşsizlik oranı 13,9’a çıktı
Son Güncelleme :

10 Haziran 2021 - 16:07

Ülkenin genel durumu ile ilgili tespitler yaparak, bunları kamuoyu ile zaman zaman paylaşan Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye genelindeki işsizlik oranını güncel olarak açıkladı.

Türkiye’de mevsimin etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 13,9 seviyesinde gerçekleştiğini aktaran Türkiye İstatistik Kurumu, araştırmasında Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsizlik sayısı 2021 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre 275 bin kişi artarak, 4 milyon 511 bin kişi oldu.

İşsizlik oranı ise 0,9 puanlık artış ile yüzde 13,9 seviyesinde gerçekleştiği bilgisini paylaştı.

* * * *

Geride bıraktığımız 1 buçuk yıllık bir dönemin covit-19 salgını hastalığı ile geçmesi dengeleri ter yüz etmekle birlikte işsizliğin artmasında en büyük etken olarak görülebilir.

Dolayısı ile bunun gibi başkaca bir takım sebeplerin yanı sıra önü bir türlü kesilemeyen işsizlik meselesi genel olarak ülkemizin uzunca bir zamandır devam eden sorunlarının başında gelmektedir.

Bu durum sanayi ve sanayiye bağlı üretimde birçok alternatifi olan büyük şehirler de bir sorun gibi görünmüş olsa da Yozgat gibi sanayi alt yapısı olmayan üretimin her çeşidinden yoksun küçük şehirler için daha büyük bir sorun halindedir.

* * * *

Yozgat’ta her geçen gün giderek, artan işsizliğin önlenmesi ya da önüne geçilmesi için bir takım alt yapı çalışmaları devam etmektedir.

Geçtiğimiz hafta Yozgat’ta Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte bir takım inceleme ve ziyaretlerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hemşehrimiz Fuat Oktay, Yozgat’ta yatırıma dönük çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, Yozgat-Yerköy arasında bulunan Yerköy Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’deki çalışmaların salgın döneminde yüzde 90’ın üzerine çıktığını söyledi.

* * * *
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Yozgat İstişare Toplantısı’nda yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajı vererek, ildeki devam eden projelere değindi.
Oktay, “Yozgat OSB’de istihdam arttı; kısmet olursa da 8 bine kadar da çıkaralım istiyoruz. Hemen diğer tarafta Boğazlıyan OSB son derece müsait bir ortam. Kayseri hemen yanı başında, müthiş bir talep var. Boğazlıyan teşkilatıyla birlikte ‘Biz varız’ dedi. ‘Biz varız’ dediğinde çalışmak bir başka güzel oluyor. Biz de bütün gücümüzle yanlarında olduk. Yerelden kalkınma dedik. Arzumuz hemen Yozgat ve Sorgun arasındaki Bozok OSB’yi harekete geçirmektir. O çalışma da başladı. Oradaki hedefimiz de burayı tamamlamak. Ama neye ihtiyacımız var? OSB’yi yapıp da altyapısı yapıp tamamlamak bir şey ifade etmiyor. Doğalgaz sorunu da çözüyoruz. Altyapı yine Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sağ olsun yakından takip ettiği bir proje sözü var ve bu yıl orayı tamamlayacağız. İhtiyacımız olan ne? Yatırım. Dolayısıyla kollarımızı sıvayıp Yozgat’a yatırımcıyı bir şekilde getiriyor olmamız gerek. Her birimizin görevi bu. Ben Yozgat’ın bunu da başaracağına yürekten inanıyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.