""

İstanbuldaki öğrenci yurdunda Yozgatlı öğrenciler kalacak « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:58

İstanbuldaki öğrenci yurdunda Yozgatlı öğrenciler kalacak

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu tarafından hizmete açılan 150 kişi kapasiteli öğrenci yurdunda Yozgatlı öğrenciler kalacak.

İstanbuldaki öğrenci yurdunda  Yozgatlı öğrenciler kalacak
Son Güncelleme :

23 Haziran 2017 - 7:00

İstanbul’un Fatih semtinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan arsa üzerine inşa edilen Yozgat Kültür Merkezi ve Öğrenci Yurdu arsasının kira süresi uzatıldı. İstanbul Yozgatlılar Federasyonu kira süresinin uzatımı için İl Özel İdaresine başvuru yaptı. Talebi değerlendiren İl Genel Meclisi kira süresinin 5 yıl uzatılmasına karar verdi. Karar sonrası Yozgat’a gelen İstanbul Yozgatlılar Federasyon Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Sekreter Muammer Yanık’ı ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Ahmet Yılmaz ile Genel Sekreter Muammer Yanık yeni kira sözleşmesini imzaladı.
Federasyon Başkanı Başkanı Ahmet Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, iki yıl önce üç yıllığına arsanın federasyona kiralandığını hatırlattı.
Kültür merkezi ve yurt binasının bir yıl içerisinde tamamladıklarını belirten Yılmaz, kültür merkezi ve öğrenci yurdunun faaliyete geçtiğini, sürenin yenilenmesi ile ilgili İl Genel Meclisinden talepte bulunduklarını söyledi.
10 yıllık bir süre uzatım talebinde bulunduklarını ifade eden Ahmet Yılmaz, İl Genel Meclisinin 5 yıllık süre uzatım talebine onay verdiğini kaydetti.
Yılmaz, “Bunu tatlı bir sitem olarak dile getiriyorum. Yine de teşekkür ederim. Günü geldiği zaman fazlasıyla bizlere katkı sağlayacaklarından hiç şüphemiz yok. Öğrenci yurdu Yozgatlı öğrencilerimize hizmet verecek. Yozgat’tan okumak için İstanbul’a gelen öğrencileri misafir edeceğiz. Onların gelecek kaygılarını ortadan kaldıracağız. Onları orada sahipleneceğiz. Herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Öğrenci yurdunun 150 öğrenci kapasiteli olduğunu ifade eden Yılmaz, yurtta öğrencilere konaklama, yeme ve içme imkanı sunacağını, binanın aynı zamanda Kültür Merkezi olarak da kullanılacağını belirtti. Yılmaz, “Federasyonumuz tarafında yapılan kültürel ve eğitim faaliyetlerinin içerisinde bulunabilirler. Her türlü sosyal ve kültürel programlardan destek alıp gelecekleri ile ilgili faydalanabilirler. Aynı zamanda Federasyonumuz burs imkanlarında faydalanabilecekler” şeklinde konuştu.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık’ta yapılan yurt binası ile İstanbul’da bulunan öğrencilerin kalacak yer sorunun ortadan kalkacağını söyledi. Meclis kararı ile arsanın kiralama süresinin beş yıl daha uzatıldığını belirten Yılmaz, Binanın Yozgat’a çok büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Yanık, benzer tesislerin Federasyon sayesinde daha da çoğalacağını belirterek hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.