""

KAÇ KİŞİ KATILACAK GÖRECEĞİZ! « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 10:09

KAÇ KİŞİ KATILACAK GÖRECEĞİZ!

KAÇ KİŞİ KATILACAK GÖRECEĞİZ!
Son Güncelleme :

02 Haziran 2018 - 7:00

Bugün sizlere üç önemli projeden bahsederken, bu projeleri ne kadar benimsediğimizi anlatmaya çalışacağım…

Geçen yıl Yozgat Şehir Hastanesi resmen hizmete sunuldu… Her ne kadar ufak tefek noksanlıklar yaşansa da, vatandaş sağlığı ile ilgili sorunların birçoğuna burada çare bulabiliyor, hastalar eskisi gibi dışarı gitmiyor. Burası mükemmel bir yapı, güzel bir tesis, Yozgat’ın bir zaman sonra sağlık sorununu kökten ortadan kaldıracak.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan bu yatırımlar için “Benim En Büyük hayalim” demişti.

* * * *

Bundan 3 ay önce yüksek hızlı tren projesinde üst yapı çalışmaları başladı. Proje kapsamında ilk ray serimi Yerköy’de gerçekleştirildi.

Bu törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Kemal Yurtnaç, milletvekilleri, bürokratların yanı sıra numunelik misali birkaçta vatandaş katıldı.

Burada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, projenin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bir yıl içerisinde bu projedeki bütün çalışmaları bitireceğiz. Önümüzdeki yıl bu zamanlar testlerine başlamış olduğumuz yüksek hızlı tren de bu süreçle birlikte yine inşallah 2.5-3 ay içerisinde testlerini bitirip 2019’da Kırıkkaleliyi, Yozgatlıyı, Yerköylüyü, Sivaslıyı yüksek hızlı trenle buluşturmuş olacağız. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında 29 milyon metre küp dolgu var. Bunun 25 milyon metre küpü tamamlandı. İnşallah Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli, Sivas, bunlar yüksek hızlı trene hizmet eden istasyonların olduğu yerler olacak. Seyahat süresi, Ankara’dan Yozgat’a bir saat, Yozgat’tan Sivas’a bir saat. Yani Sivas, Yozgat, Ankara iki saat. Ankara’dan İstanbul’a inşallah 2.5 saat. 5.5 saatte Sivaslı İstanbul’a gidebilecek” dedi.

* * * *

Yozgat’ın en önemli yatırımlarından birisi olan hava limanının temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımlarıyla yarın 3 Haziran 2018 Pazar günü Saat: 13.00’de gerçekleştirilecek. Yapılan açıklamalardan edinilen bilgilere göre, Hava limanının 2021 yılında hizmet vermesi hedefleniyor.

* * * *

Şimdi bu üç proje bana göre Yozgat için, memleketin geleceği ve gelişmesi, kalkınması bakımından son derece önemli yatırımlardır.

Fakat Sayın Cumhurbaşkanı bu yatırımları ne kadar önemserse önemsesin, bu yatırımların tabandaki takipçileri aynı önemsemeyi göstermemek için ellerinden gelen her şeyi noksansız yapmanın çabasını vermektedir.

Daha açık konuşacak olursak, bu yatırımlar kamuoyuna yeteri kadar anlatılmıyor, anlatmıyorlar, tanıtımlarını yapmaktan bihaberler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.