""

KADEM, verdiği eğitimleri sertifika ile taçlandırdı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 15:23

KADEM, verdiği eğitimleri sertifika ile taçlandırdı

KADEM Yozgat İl Temsilciliği, muhacir kadın, çocuk ve öğrencilere yönelik açtığı kursları başarıyla tamamlayan yüzlerce kursiyerlere düzenlenen törende sertifikaları verildi.

KADEM, verdiği eğitimleri sertifika ile taçlandırdı
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2022 - 17:31

KADEM Yozgat İl Temsilciliği, muhacir kadın, çocuk ve öğrencilere yönelik açtığı kursları başarıyla tamamlayan yüzlerce kursiyerlere düzenlenen törende sertifikaları verildi.
Kadınlara değer veren ve bu kapsamda düzenlediği okuma, yazma ve meslek edindirme kursları ile kadınları sosyal hayata hazırlayan ve kültürel katkı sunan KADEM İl Temsilciliği çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
KADEM İl Temsilciliğinde düzenlenen Sertifika Törenine; Yozgat Valisi Ziya Polat, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Müftüsü Ali Gülden, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, İYC Başkanı Nurullah Nurdoğan, Ensar Vakfı Yozgat Şube Başkanı Av Hasan Kandemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şube Müdürü Bahattin Çelik, Yozgat Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hacı İhsan Çelik, Eğitime Destek Platformu Başkanı Zeynel Önal, Hak Savunucuları Dernek Başkanı Hüseyin Durusoy, Belediye Birim Müdürü Erhan Erol, KADEM İl Temsilcisi Av. Gülseren Canbolat Kandemir, Kadem gönüllüleri ve kursiyerler katıldı.
KADEM İl Temsilcisi Av Gülseren Canbolat Kandemir, sertifika töreninde yaptığı açılış konuşmasında KADEM’in faaliyetlerine değindi.
KADEM, KADININ İNSANLIK ONURUNU SAVUNAN SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR
KADEM’in kadının insanlık onurunu teslim etmek üzere savunuculuk yapan sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan İl Temsilcisi Kandemir, “Varoluşta eşitlik sorumlulukta adalet diyoruz.” dedi.
Kadem Yozgat İl Temsilciliği görevine başladığı 2020 yılından itibaren Halk Eğitim Merkezinde 13 kez Türkçe kursu açtıklarını kaydeden Kandemir, “Bu kursların 3 Somali’den ülkemize üniversite okumak için gelen kız öğrencilere yönelik olarak açıldı. Muhacir kadınlara yönelik 10 adet kurs açtık. Kursiyerlerimiz Türkçe kurslarında okuma, yazma ve asgari olarak ihtiyaçlarını karşılayacak kadar dilimizi öğrendiler. Türkçe eğitimlerimizle birlikte Yozgat’ta yaşayan muhacir kadın ve çocuklara yönelik sosyal uyum projesi hazırladık. Bu projemizin amacı Yozgat’ta yaşayan muhacir kadın ve çocukların şehrimizin ve ülkemizin kültürüne uyum sağlamalarına yönelik sosyal entegrasyon projesidir. Projemizin paydaşları İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Göç İdaresi ve Yozgat Belediyesidir.” dedi.
KADEM olarak yüzlerce eğitim ve seminerler düzenlediklerini vurgulayan Kandemir, bu kapsamda İl Müftülüğü ile birlikte Aile, maneviyat, değerler eğitimi yaptıklarını belirtti.
İslam Ahlakı ve Toplumsal Değerler Eğitimini, Askerlik Şubesinde her Perşembe devam ettiğini kaydeden Av Kandemir, kadınların meslek sahibi olmaları için Bozok Üniversitesi ile birlikte Mantar yetiştiriciliği kursu atçılarını ifade etti.
Mantar yetiştiriciliği kursunda 41kadına sertifika verdiklerini belirten Kandemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kursiyerlerimize kooperatifçilik eğitimi ve girişimcilik eğitimi verdik. Ticaret İl Müdürlüğü ve KOSGEB ortaklığında .Bu kursiyerlerimizden bazıları kooperatif kurdular. Kursiyerlerimiz bu kooperatif de çalışma imkanı buldular. Bazı kursiyerlerimiz de kendi imkanları ile şuan mantar yetiştirip pazarlıyorlar.”
YOZGAT VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SUNACAKLAR
Düzenledikleri meslek edindirme kursları ile kursiyerlerin Yozgat ve ülke ekonomisine katkı sunacağını söyleyen Kandemir, “Kadınlara meslek edindirmek için Halk Eğitim Merkezi ile dericilik kursu açtık.Bu kurslarda yetişen kursiyerlerimiz ev ekonomisine ,Yozgat ekonomisine ve Türkiye ekonomisine katkı sunacaklar ve eğitimli işgücü ihtiyacını karşılayacaklardır. İşgücü ihtiyacını karşılamaları içinde bu kursların devamlı olarak yapılmasının öneminin altını çizmek istiyorum. Bu kursların devamlılığında Halk Eğitim merkezide önem arz ediyor. Yine bu kapsamda üniversite öğrencilerine yönelik ORAN’la Proje döngüsü Yönetimi Eğitimi yaptık ve 16 kişi sertifika aldı. Bunun yanı sıra Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün aileye, kadına ve kadına yönelik şiddete karşı yaptığı toplantılara katılım sağlayarak bu toplantılarda görüş ve önerilerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.
KADEM OLARAK ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK
Kadem olarak çalışmalarının artarak devam edeceğini vurgulayan İl Temsilcisi Av Kandemir, “Yine faaliyetlerimiz kapsamında aile ve sosyal hizmetler çocuk evinde kalan bu yıl devlet himayesi sona erecek çocuklarımıza genç Kadem genç gönüllülerimizi her Cumartesi spor, sanat ve değerler eğitiminde buluşturduk. Bu çocukların sosyal yapıya uyumlarını sağlamaya çalıştık. Buna yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Vali Ziya Polat ve protokol üyeleri tarafından kursiyere sertifikaları takdim edildi.
Vali Polat, sertifika takdiminde kursiyerlerle sohbet ederek Türkçeyi ana dili gibi konuşmalarından dolayı tebrik etti. Cemil MERMERTAŞ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.