""

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele farkındalık çalışmaları sürüyor « Yeniufuk Gazetesi

24 Ekim 2024 - 22:33

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele farkındalık çalışmaları sürüyor

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı (2021-2025) çerçevesinde yürütülen toplumsal farkındalık faaliyetlerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele farkındalık çalışmaları sürüyor
Son Güncelleme :

24 Ekim 2024 - 17:09

Topal, bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak tüm ilçelerde kapsamlı çalışmaların devam ettiğini vurguladı.
SORGUN’DA FARKINDALIK FAALİYETLERİ
Sorgun Sosyal Hizmet Merkezi, bu doğrultuda Sorgun Halk Pazarı’nda halkla bir araya gelerek farkındalık çalışmalarını başlattı. Müdürlük, esnafların desteğiyle toplumda kadına yönelik şiddet konusunda bilinç oluşturmayı hedefliyor.
İl Müdürü Arif Topal, “Halkımızın karşısına çıkarak, toplumsal farkındalığı artırmak en önemli önceliklerimiz arasında. Kadına yönelik şiddetle mücadelede, sosyal hizmetler, kolluk ve adalet sistemi üzerindeki yükü azaltmak için bu tür önleme çalışmaları büyük önem taşıyor” dedi.
ALO 183 ve KADES
Uygulamaları
Faaliyetler kapsamında ALO 183 Sosyal Destek Hattı’nın tanıtımına da yer veriliyor. Ayrıca, KADES (Kadın Acil Destek Uygulaması) uygulamasının bilinirliğini artırmak için tanıtım çalışmaları yürütülüyor. Topal, “Bu hizmetlerin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için halk pazarları, AVM’ler gibi yerlerde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Yozgat genelinde 14 ilçede devam eden bu toplumsal farkındalık çalışmaları, kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli faaliyetler düzenlendiğini söyleyen İl Müdürü Topal, “Hedefimiz, toplumda kadına yönelik şiddet konusunda duyarlılığı artırmak ve bu konuda farkındalığı artırmaktır” diye konuştu.
/Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.