Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlara yönelik konferans

Yozgat’ta Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğü tarafından kadınlara yönelik düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut konuşmacı olarak katılırken, ‘Peygamberimiz, İman ve İstikamet’ konulu konferans verdi.

Yozgat’ta Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Yozgat Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Programa Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, bayan Din Görevlileri, üniversite öğrencileri ve Yozgatlı kadınlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası İl Müftüsü Ali Gülden’in açış konuşması sonrası Diyanet İşleri Başkanlığının 2023 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası tanıtımını içeren sinevizyon gösterisi yayınlandı. Daha sonra Vali Özkan, “İl Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu konferansın dini ve insani anlamda istikametimize katkı sunmasını temenni ediyor, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut ise konferanslarında;” Peygamberimiz (sav) henüz Peygamber olmadan öncede “Muhammed-ül Emin” idi. İman kalbin kıvamıdır, üstelikte dünyanın en büyük iddiasıdır. Her iddia ispat ister. İman iddiasında bulunmanın ispatı ise istikamettir. Cenab-ı Allah cc. Hac Suresi 54. Ayetinde İman edenleri sırat’ı müstakime ileteceğini vaadediyor. Rabbim bizleri imanlarımızda istikamet üzere eylesin. Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftamızın hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Genel Müdür Sedide Akbulut program bitiminde Bilal Şahin Hafızlık Kur’an Kursu, Naciye Afet Şahin 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Bölge Yatılı Kız Kur’an Kurslarını ziyaret ederek eğitim gören öğrenci ve öğreticilerle sohbet edip tavsiyelerde bulundu. Yozgat’tan ayrılmadan önce tarihi Çapanoğlu Büyük Camii’ni de ziyaret ederek cami hakkında görevlilerden bilgi alan Akbulut yapılan hizmetler dolayısıyla İl Müftüsü Ali Gülden’e teşekkür etti. Konferans öncesi İl Müftüsü Ali Gülden’i ziyaret eden Sedide Akbulut, bir süre sohbet ettikten sonra Yozgat’ın önde gelen hayırsever iş insanlarından Bilal Şahin’i ziyaret etti. Haber Merkezi

Reklamı Geç