""

Kaldırımlar değişecek « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 13:45

Kaldırımlar değişecek

Yozgat Belediyesi tarafından sürdürülen estetik dönüşüm projesi kapsamında kış aylarında kayganlığı nedeniyle vatandaşlar için büyük sorun oluşturan kaldırımlar da değişecek.

Kaldırımlar değişecek
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2021 - 16:27

Yozgat Belediyesi tarafından sürdürülen estetik dönüşüm projesi kapsamında kış aylarında kayganlığı nedeniyle vatandaşlar için büyük sorun oluşturan kaldırımlar da değişecek.
Yozgat Belediyesi’nin Saat Kulesi çevresinde başlattığı estetik dönüşüm projesine kaldırımlar da dahil oldu. Yaklaşık 4 yıl önce yapılan ancak özellikle kış aylarında yaşanılan talihsiz olaylar nedeniyle vatandaşların korkulu rüyası olan kaldırımları yenilemek için düğmeye basan Belediye, bu sayede hem gelen şikayetleri önlemiş olacak hem de bölgenin estetiğine uygun olmayan kaldırımlar yerine estetik bir görüntü ortaya çıkarılmış olacak.
Belediye Başkanı Celal Köse’nin daha önce gazetecilerle yaptığı bir toplantıda gündeme gelen Lise Caddesi kaldırım yenileme çalışmalarına start verildi.
Yozgat Belediyesi’nin en fazla üzerinde durduğu projelerden birisi olan Yeni Bir Şehir Kimliği kazandıracak bir alan oluşturmak için başlattığı çalışmalara, özellikle kış aylarında kayganlığı nedeniyle büyük sorun teşkil eden kaldırımlar da dahil edildi. Daha önce kaldırımları değiştirmek için anket yapan ve halkın büyük bölümünün değiştirilmesi noktasında fikir beyan ettiği kaldırımlara neşter vuruldu. Saat Kulesi karşısından başlamak üzere değiştirilmesi planlanan kaldırımlar, kent kimliğine uygun bir bütünlük arz edecek. Pandemi nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan, dükkanları uzun süredir kapalı olan ve tam kapanma ile birlikte iyiden iyiye burnundan soluyan esnaf ve vatandaşın mağdur edilmemesine özen gösterilecek.
Belediye Başkanı Celal Köse, Belediye ve Saat Kulesi civarının vatandaşlar tarafından en fazla kullanılan alanlar olduğunu belirterek, Dörtyol kavşağında belediye binasına, saat kulesinden eski Askerlik Şubesine, buna ek olarak Emniyet Caddesi’nden Sungurlu Caddesi’nde Karslıoğlu konağına kadar olan bölgede çalışma yapacaklarını söyledi. Başkan Köse, “Bu bölgede altyapı çalışmalarımız olacak, asfaltı yenileyeceğiz, yeni tip kaldırımlar yapacağız. Kot düşürmesi gereken yerlerde kot düşürmesi yapacağız. Kaldırım taşlarımız soğuk havaya, tuza, buzlanma ve solüsyona karşı dayanıklı olacak. Dekoratif ışıklandırma yaparak bu bölgeyi güzel bir görünüme kavuşturacağız.” diye konuştu.
(Alpaslan Demir)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.