""

Kapalıkaya, konferansı yoğun ilgi gördü « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 05:02

Kapalıkaya, konferansı yoğun ilgi gördü

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve eğitimci yazar Alişan Kapaklıkaya’nın konuşmacı olarak verdiği konferans yoğun ilgi gördü. Öğrenci, öğretmen ve ailelere yönelik olmak üzere düzenlenen konferans 3 seanstan oluştu.

Kapalıkaya, konferansı yoğun ilgi gördü
Son Güncelleme :

30 Kasım 2017 - 7:00

Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen ilk konferansta Yazar Kapakılıkaya, öğrencilere ‘’Öğrenmeyi Öğrenme’’, öğretmenlere “ İlham Veren Öğretmen ’’ , ailelere ise ‘’Aile içi İletişim’’ konularını anlattı.
İlk seansta öğrencilere “öğrenmeyi öğreniyorum” konulu konferans veren Kapaklıkaya, sinevizyon eşliğinde öğrencilerin bilgiye en kısa yoldan ulaşması için öğrenme tekniklerini ve motivasyonu arttırıcı görsel sunumlar yaparak, öğrenmenin etkili yollarını anlattı.
İkinci seansta ise öğretmenlere yönelik verdiği ´İlham Veren Öğretmen´ konulu konferansta, Kapaklıkaya, öğretmenlerin öğrencilere bilgiyi nasıl aktarması gerektiği ve dersin nasıl keyifli bir hale getirildiğini kendine özgün anlatımıyla ve sunumun tümünde kendi hayatından esprili örnekler vererek salondaki davetlileri kahkahaya boğdu. Kapaklıkaya, sinevizyon eşliğinde öğrenme stilleri, hafıza gücü, öğrenmeyi öğrenme, kolay ve kalıcı öğrenip hiç unutmama gibi eğitim yolları hakkında öğretmenlere bilgiler verdi.
Son olarak öğrenci velilerine Aile İçi İletişim adlı konferans veren Kapaklıkaya, “Olumlu ve Özgüvenli Çocuklar Yetiştirmek” “Evimizi Nasıl Cennete Çevirebiliriz? “konuları hakkında bilgiler vererek algı ve perspektif güçlendirici yönüyle gerçek anlamda farkındalık yarattı. Konferans sonunda vatandaşlar Kapaklıkaya’nın imzalı kitabını almak için uzun kuyruklar oluşturdu.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, program sonunda Alişan Kapaklıkaya’ya günün anısına hediye takdim etti. Yazıcı, “Öncelikle konferansımıza desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Kemal Yurtnaç’a teşekkür ediyoruz. Bizleri kırmayarak ilimize teşrif eden eğitimci yazar Alişan Kapaklıkaya’ya ilgi ve katılımlarından dolayı meslektaşlarıma, öğrencilerimize ve saygıdeğer Yozgat halkına, kısacası programın hazırlanması ve sunulmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.