""

Kar Yağdı, Yollar Kapandı, Belediye Çalışıyor! « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 12:30

Kar Yağdı, Yollar Kapandı, Belediye Çalışıyor!

Kar Yağdı, Yollar Kapandı, Belediye Çalışıyor!
Son Güncelleme :

24 Ocak 2022 - 17:26

Gündem biranda nasıl değişti. Kar yağışının etkisiyle vatandaş, iğneden ipliğe gelen zamlar karşısında ödeme güçlüğü çektiği borcunu ödemenin derdine yeni bir dert yüklenmek zorunda kaldı.

Yozgat’ta hafta sonundan itibaren etkili olan kar yağışı yolları kapattı. Belediye ana caddeleri ancak ulaşıma açarken, mahalle aralarındaki sokaklar ve kaldırımlar temizlikten nasibine düşen payı alamadı.

Özellikle yüksek kesimlerde oturan vatandaş, daha etkili olan kar yağışı yüzünden günlük ihtiyacını karşılamak için alışverişe çıkamadı.

Vatandaş, tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirerek, mağduriyetlerinin giderilmesini yerel yönetimlerden talep etti.

* * *  *

Yerel yönetimler o kentte yaşayan insanların vermiş olduğu destekle iş başına gelirler ve o kentin yönetiminde insanlara karşı üstlendiği ödevleri hayata geçirmekle sorumludur.

Yerel yönetimler halkın sorunlarının çözümü aşamasında ilk müracaat yeri olarak kabul edilmektedir. Yerel yönetim birimi olan belediyelerin o kentte yaşayan insanlara sundukları hizmetlerden dolayı kamuoyu oluşturmaları, takdir edilip edilmemeleri oldukça hızlıdır.

Bu bakımdan belediyelerin halkla olan ilişkilerinde gösterdikleri gayret önemlidir. Zira insanlar yapılan bir hizmetin ne şekilde yerine getirildiğinden ziyade o hizmetin verimliliğini bekler.

* * * *

Bu bağlamda Yozgat Belediyesi’nin çalışmalarını bugüne kadar olduğu gibi yakından takip ediyor, zaman zaman da eğrisini ve doğrusunu objektif bir şekilde okurla paylaşmaya çalışıyoruz.

Yozgat Belediyesi’nin, kaynaklarının etkili ve verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini, Yozgat halkı ile ayrım yapmadan iyi ve etkili iletişim kurması, demokrasi gereğince de halka hesap verme zorunluluğunu yazılarımda sürekli olarak dile getirdim.

Yerel yönetimlerin halkla kurduğu özellikle yüz yüze iletişimde daha sıcak, daha samimi, daha dostane olması gerektiğini sürekli olarak savunmuşumdur.

* * * *

Hani Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, henüz adaylık sürecinde hep “Birlikte yöneteceğiz bu kenti” demişti ya, işte Yozgat Belediyesi halkla olan ilişkilerinde daha yoğun ve çağın getirmiş olduğu hesap veren, şeffaf, saydam ve katılımcılığı sağlayarak hareket etmesi elbette ki vatandaşın arzu ettiği doğru bir yönetim şeklidir.

Zaten bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak için iletişim kurmak, kurulan ilişkileri iyi yöneterek toplumsallaştırmak, belirlenen amaçlara ulaşarak halkın yaşamsal sorunlarını çözüme kavuşturmak suretiyle en verimli hizmeti yerine getirmek de yerel yönetimlerin görevlerindendir.

Sonuç olarak vatandaşların sosyal paylaşımlarına baktığımızda, Yozgat’ta hafta sonundan itibaren etkili olan karşı yağışı mutlu olduklarını, yerel yönetimlerin karla mücadeledeki durumu ise, hayal kırıklığı olarak yansıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.