""

Kar yağışı çiftçiyi sevindirdi « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 14:54

Kar yağışı çiftçiyi sevindirdi

Son yılların en kurak kış mevsimi yaşanan Yozgat’ta akşam saatlerinde başlayan kar yağışı Yozgat çiftçisini sevindirdi.

Kar yağışı çiftçiyi sevindirdi
Son Güncelleme :

16 Şubat 2018 - 7:00

Gece başlayan ve sabaha kadar aralıklarla yağan kar şehri beyaza bürüdü. Çatılar ve araçların üzeri kar örtüsüyle örtüldü. Sabah işe gidecek vatandaşlar önce araçlarının üzerini temizlemek zorunda kaldı. Yozgat Belediyesine ait iş makineleri ana arterlerde ve ara caddelerde de kar temizleme çalışması yaptı.
Yüksek kesimlerde daha fazla etkili olan kar yağışına en fazla sevinenler ise çiftçiler oldu. Çiftçiler son yılların en kurak kış mevsimi geçirdiklerini belirterek kar yağışının az olması bile kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
Murat Yorulmaz isimli çiftçi, kurak bir kış mevsimi geçmesinin kendilerini endişelendirdiğini belirterek, kar yağışının az olmasına dahi sevindiklerini söyledi. Yorulmaz, “Önceki yıllarda bu zamanda bırak dışarı çıkmayı kar kalınlığı yüzünden komşudan komşuya gidilemezdi. 2-3 gün önce havalar yaz mevsimi gibiydi. Uzun zamandır kar yağmıyordu, çok şükür kar yağdı, sevindik İnşallah kar yağışı devam eder.” temennisinde bulundu.
Diğer vatandaşlarda benzer ifadeler kullanarak,”Kar yağışı rahmet berekettir. İnşallah çok yağar. Kurak bir kış yaşıyoruz. Bundan da en fazla etkilenecek kesim çiftçimiz köylümüzdür. İnşallah yağışlar başlar ve devam eder.”dileklerinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.