""

Karacabey: İnsanın başarabileceği en güzel örnekler Peygamberlerin hayatında var « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:31

Karacabey: İnsanın başarabileceği en güzel örnekler Peygamberlerin hayatında var

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, hayatta insanın çalıştığı ve azmettiği zaman neleri başarabileceğinin en güzel örneklerinin peygamberlerin hayatında olduğunu söyledi.

Karacabey: İnsanın başarabileceği en güzel örnekler Peygamberlerin hayatında var
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2017 - 9:29

Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat Türk Talebe Birliği tarafından düzenlenen programa katıldı. Hüzni Baba Konağında gerçekleşen sohbet programına çok sayıda öğrencikatıldı. Hayatta insanın çalıştığı ve azmettiği zaman neleri başarabileceğinin en güzel örnekleri peygamberlerin hayatında olduğunu belirten Rektör Karacabey, “Sevgili Peygamberimizin, söylediği ve yaptığı işler hayatı boyunca uyum içinde olduğu için yaşadığı toplumda örnek bir kişi olarak gösterilmiş ve kendisine Muhammed’ül Emin denilmiştir. Sevgili Peygamberimiz sadece dinin tebliği için vazifelendirilmiş değildir. İslam Dininin yaşantıya aktarılış şeklini, dünyada yaşantımızı nasıl şekillendireceğimizi, hangi prensipleri yerine getirirsek kendimizin, toplumda hayat sürdürdüğümüz insanlarla beraber Rabbimizin razı olacağı bir hayatı yine O’nun hayatından öğrenmekteyiz”diye konuştu. Rektör, Karacabey,  Peygamber Efendimiz (S.A.V) hayatından kesitler sunarak güvenilir olma ve güven toplumu nasıl oluşur konusunu anlattı.Karacabey, daha sonra, Yozgat Eğitim Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü ile Ufka Yolculuk Derneği tarafından düzenlenen Kuran-ı Kerim 5. Bilgi Yarışmasına katılarak dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.