Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karadağ, Azerbaycan’da ziyaretlerde bulundu

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Azerbaycan seyahati sırasında Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti olan Gence’deki Azerbaycan Ziraat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim  Caferov’un  misafiri oldu.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Azerbaycan seyahati sırasında

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Azerbaycan seyahati sırasında Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti olan Gence’deki Azerbaycan Ziraat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim  Caferov’un  misafiri oldu.

Görüşme sırasında Rektör İbrahim Caferov, Ziraat Üniversitesi’nin 1920 yılında kurulduğunu hatırlatarak, Türkiye ile hem Mevlana hem de ikili anlaşmalar çerçevesinde sağlam ilişkiler kurduklarını, aynı zamanda Avrupa ülkelerinde bulunan üniversiteler ile ziraat alanında ortak projeler gerçekleştirdiklerini, 14 ülkeden uluslararası öğrenci kabul ettiklerini, Türkiye’den de 300’den fazla öğrencinin üniversitelerinde eğitim aldığını ve Ege Üniversitesi ile bazı bölümler üzerinden çift diploma anlaşması yaptıklarını ifade etti.

 

Yozgat Bozok Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Caferov, kahramanlıklarla geri alınan Karabağ bölgesinin ekonomiye kazandırılması için Cumhurbaşkanlığı talimat ve koordineleri ile bölgesel projeler yaptıklarını, Karabağ arazilerinin tarım ve hayvancılık için olabildiği kadar çabuk kullanıma açılmasının planlandığını belitti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise, iki milletin kültürel ve tarihi bağlarına atıfla başladığı sözlerini gıdanın insanlığının var oluşundaki önemine işaret etti. İmzalanacak protokolün aktif  hale gelebilmesi için samimiyetle hazır olduklarını, özellikle “Ata Tohumu ve Tohum Bankacılığı” alanında çalışmalara çok değer verdiklerini ifade eden Karadağ, Sağlıklı nesiller için üretilen gıdaların menşeinin bilinmesinin gerekliliğine ve sadece iki ülke için değil dünya ülkelerine de güvenilir tohum sağlamanın önemine vurgu yaptı. Karadağ, bu alanda bilimsel toplantılara ve AR-GE çalışmalarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Sözlerinin sonunda 157 devlet üniversitesi içinde bilimsel yayın sıralamasında 11. sırada bulunan ve ihtisas üniversitesi olan Yozgat Bozok Üniversitesi’nin çeşitli uygulamalarından bahseden Karadağ,  BOYSİS ve UZEM hakkında detaylı bilgiler sundu.

Protokol imza töreninden sonra üniversiteye ait laboratuvarları inceleyen Karadağ, burada görev yapan personelden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Karadağ, ziyaret kapsamında Nuri Paşa Müzesine uğradı. 1918 yılında, Bakü’nün bağımsızlık mücadelesine yardım etmek, Rusya’nın işgaline karşı durmak üzere, Kafkas İslam Ordusunun başında Azerbaycan’a giden Nuri Paşa’nın, savaş sırasında bir yıl süre ile Gence’de ikamet ettiği ve TİKA tarafından restore edilen evi ziyaret etti. Nazife EKİCİ

Reklamı Geç